Digitalt läsfrämjande – hur, vad och varför?  

Startdatum 2021-05-10
Slutdatum 2021-05-10
Tid 10:00 - 11:00
Plats Zoom
Anmäl dig

Välkommen att lyssna på forskaren Julia Pennlert som   pratar om hur digitalt läsfrämjande kan gå till och om hur digitala metoder och verktyg diskuteras i studier om läsfrämjande och litteraturförmedling. Julia ger oss konkreta exempel på hur digitalt läsfrämjande kan utföras och visar på vilka utmaningar och hinder som kan dyka upp. Ingen föranmälan behövs.

Vem kan delta?

Webbinariet riktar sig främst till dig som arbetar på bibliotek i Sörmland, Dalarna, Uppsala, Västmanland, Örebro och Östergötland. Även övriga intresserade är välkomna! Det är gratis att delta.

Måste jag anmäla mig?

Nej, men klicka gärna i att du kommer i vårt Facebook-evenemang. Länk finns längre ned på sidan. Där hittar du också länk till webbinariet och kan fortsätta diskussionen och ta del av presentationen i efterhand.

Om webbinariet

Julia Pennlert är verksam vid Bibliotekshögskolan, Högskolan i Borås. Julia har under flera år arbetat med frågor som rör läsning, litteraturförmedling och digitala medier. Julia är programansvarig för magisterprogrammet i Litteraturpedagogik. 

Du kan skriva dina frågor direkt till Julia i chatten under webbinariet. Eftersom webbinariet är relativt kort så bjuder vi in till efterföljande samtal och diskussion i Facebook-evenemanget. Har du frågor du vill ställa till Julia inför webbinariet, funderingar eller annat du vill dela med dig av kring digitalt läsfrämjande? Skriv redan nu i Facebook-evenemanget.
 

Fler webbinarier på gång

Det här är det första i en serie webbinarier som tar upp aktuella områden som är viktiga att biblioteken arbetar vidare med, utifrån forskningsrapporten Läsfrämjande som professionellt objekt från 2020. Vårens andra webbinarium handlar om kreativa sätt att utvärdera läsfrämjande verksamhet. Under hösten planeras två webbinarier till. 
 

Frågor? 

Ann Catrine Eriksson
E-post: anncatrine.eriksson@regionsormland.se
Telefon: 072-240 27 72 
 

Arrangörer 

Biblioteksutveckling Sörmland, Länsbibliotek Dalarna, Biblioteksutveckling Region Uppsala, Kulturutveckling Region Västmanland, Biblioteksutveckling Region Örebro län och Regionbibliotek Östergötland. Hoppas att vi ses! 

Facebookevenemanget Digitalt läsfrämjande.

Gå dit!

Forskningsrapporten läsfrämjande som professionellt objekt.

Läs den här!