Unga skrivare

Startdatum 2021-11-03
Slutdatum 2021-11-05
Tid 09:15 - 15:00
Plats Viks mur 35, 75591 Uppsala
Anmäl dig

Unga skrivare är ett skrivarläger för ungdomar mellan 16-21 år som bor i Uppsala län. Lägret anordnas varje sommar och under höstlovet på Wiks slott och Region Uppsala folkhögskola på Wik. Ansök via länken senast 25 oktober 2021.

Under tre dagar får deltagarna skriva, prata om skrivande och läsa texter tillsammans med författare och skrivlärare. Fokus under kursen kommer ligga på byggstenar i det skönlitterära skrivandet - karaktärer, dramaturgi, dialog och gestaltning. Vi gör många skrivövningar och diskuterar sätt att komma vidare i det egna skrivandet. Lägret kommer att genomföras i glest möblerade rymliga rum och med avstånd mellan deltagarna för att smittspridning ska undvikas. 

Unga skrivare höstlovet 2021 hålls den 3-5 november

Kursledare är författarna Anna Ahlund och Anna Jakobsson Lund.

Anna Ahlund skriver om unga vuxna, relationer och olika delar av HBTQ-spektrumet. Hennes senaste bok Ganska nära sanningen handlar om Nico som byter stad och sammanhang och tänker att hen nu ska passa på att bli den där personen som alla gillar.

Anna Jakobsson Lund skriver fantasy och science fiction med en kritisk blick på vårt eget samhälle. Hennes senaste bok, Stanos Volta, handlar om eleverna på en intergalaktisk internatskola för kriminella genier. 

Utrustning

Ta med block och penna eller en dator, det vill säga något att skriva på.

Pris

200 kr inklusive lunch och kaffe/te. All undervisning är kostnadsfri.

Boende + kurs

Vill du bo kvar på Wik under kurstillfället kan du boka boende + kurs inklusive helpension för 500kr. Bokning av boende gör du på samma digitala blankett som kursanmälan.

Är det någon som vill läsa upp?

Unga skrivare sommaren 2021 erbjöds att medverka i en antologi, vilket tio av kursdeltagarna gjorde. De valde att kalla antologin Är det någon som vill läsa upp? Ladda ner antologin här.

Kontakt

För frågor om kursinnehåll:

Eva Norrbelius Coleman
Verksamhetsutvecklare – bibliotek

E-post: eva.norrbelius.coleman@regionuppsala.se
Telefon: 18-617 37 85, 072-202 11 29

För frågor om antagning, kost och logi:

E-post: wiks.slott@regionuppsala.se
Telefon: 018 611 66 60