Att med introspektion och poesi utvärdera läsfrämjande

Startdatum 2021-06-08
Slutdatum 2021-06-08
Tid 13:30 - 15:00
Plats Zoom
Anmäl dig

Välkommen till det andra i en serie webbinarier som tar upp aktuella områden som är viktiga att biblioteken arbetar vidare med utifrån forskningsrapporten Läsfrämjande som professionellt objekt 2020.

Vem kan delta?

Webbinariet riktar sig främst till dig som arbetar på bibliotek i Sörmland, Dalarna, Uppsala, Västmanland, Örebro och Östergötland. Även övriga intresserade är välkomna! Det är gratis att delta.

Måste jag anmäla mig?

Nej, men klicka gärna i att du kommer i vårt Facebook-evenemang. Länk finns längre ned på sidan. Där hittar du också länk till webbinariet och kan fortsätta diskussionen och ta del av presentationen i efterhand.

Om webbinariet

Vid detta tillfälle möter vi forskaren Maria Frostling som berättar om introspektion och poesi, två av de spännande kvalitativa metoder som kan användas för att förstå attityder och beteenden. När man undersöker användare är en enkät ofta otillräcklig för att förstå mer komplexa beteenden. För att kunna nå längre i förståelsen vad som motiverar människors handlingar, finns det metoder som man kan använda sig av för att förstå hur motstridiga krav hanteras i vardagen. 

Maria Frostling är docent i marknadsföring och prefekt på Stockholm Business School, Stockholms universitet. Vid sidan av arbetet som prefekt forskar Maria om konsumenter och hur man förstår deras beteende. 

Du kan skriva dina frågor direkt i chatten under webbinariet. Eftersom webbinariet är relativt kort så bjuder vi också in till frågor i förväg, efterföljande samtal och diskussion i Facebook-evenemanget.
 
Inför hösten 2021 planeras ytterligare två webbinarier. 
 

Frågor? 

Stefan Eurenius
E-post: stefan.eurenius@regionuppsala.se
Telefon: 0767-21 82 41 
 

Arrangörer 

Biblioteksutveckling Sörmland, Länsbibliotek Dalarna, Biblioteksutveckling Region Uppsala, Kulturutveckling Region Västmanland, Biblioteksutveckling Region Örebro län och Regionbibliotek Östergötland.

Facebookevenemang för webbinariet.

Gå dit!

Forskningsrapporten Läsfrämjande som professionellt objekt.

Läs den här!

Kontakt

Stefan Eurenius

Verksamhetsutvecklare litteratur