Webbinarium om förstudie om arbetsplatsbibliotek

Startdatum 2022-05-12
Slutdatum 2022-05-12
Tid 14:00 - 15:30
Plats Teams
Anmäl dig

Välkommen till ett webbinarium med Pamela Schultz Nybacka om en förstudie om arbetsplatsbibliotek.

När samhället utvecklas och arbetslivet skiftar utmanas också föreställningarna om vad ett arbetsplatsbibliotek är – och framför allt hur det skulle kunna verka. Formerna för läsning och läsfrämjande har också utvecklats, inte minst genom digitala format, vilket väcker ytterligare tankar om arbetsplatsbibliotekens relevans på området.

Framtidens arbetsplatsbibliotek diskuteras i denna förstudie på tre sätt: genom en specifik verksamhet och inriktning; motivation inom arbetslivet, samt avgörande behov och kompetenser för arbetslivet såväl mänskligt som professionellt, även inkluderat en bibliotekaries sammansatta kompetens.   

Pamela Schultz Nybacka är forskare, konsult och programsamordnare för Bibliotekarieprogrammet, som hon har grundat på Södertörns högskola. Bland annat har hon tidigare forskat om Region Uppsalas utökade satsning på litteratur.

Pamela Schultz Nybacka presenterar vid detta tillfälle förstudien om arbetsplatsbibliotek på uppdrag av Region Uppsala och den regionala biblioteksverksamheten. Arbetet har uppmärksammats av Kulturrådet bland andra.

Kontakt

Fia Söderberg

Verksamhetsutvecklare litteratur