Mentorskapsprogram för filmare

Region Uppsala har ett mentorskapsprogram inom filmområdet för dig som är professionell utövare inom filmområdet, och som är boende och verksam i Uppsala län. Nästa gång vi utlyser mentorskapet är 2022.

Programmet ger två personer möjlighet till utveckling av en filmidé genom stöd från en mentor antingen inom dokumentärfilm eller fiktion. Mentorerna är erfarna filmare/ fotografer/regissörer/producenter med stor kunskap och erfarenhet i filmområdets olika villkor.

Våra mentorer

Närbild på Ewa Cederstam i profil.

Ewa Cederstam är utbildad filmfotograf från Dramatiska Institutet, och hon har en master i filmregi från Filmhögskolan i Göteborg. Hon har bland annat filmat den guldbaggebelönade Armbryterskan från Ensamheten. 2012 kom hennes självbiografiska långfilmsdokumentär Våga minnas ut som blev omskriven. Ewa arbetar som forskare vid Stdh och som inspiratör och lärare. Ewa Cederstam har tilldelats bland annat Stockholms Stads kulturstipendium och Dorispriset för sitt långvariga arbete inom filmen.

Svart-vit närbild på Jesper Klevenås framifrån.

Jesper Klevenås är utbildad i film på Kulturama, och i dramatik på Göteborgs universitet. Som filmfotograf har han främst arbetet med Roy Andersson, bland annat på Sånger från andra våningen, för vilket han tilldelades en Guldbagge. Som regissör har han gjort fyra kortfilmer bland annat Ett tyst barn som visades i Cannes 2010. Han färdigställer just nu sin första långfilm Shop. Jesper är även verksam som lärare på Kulturama.

Programmets upplägg

En träff i månaden som planeras tillsammans av adept och mentor.

Ansökan

Nästa tillfälle att ansöka blir någon gång under 2022.

Kontakt

Louise Bown

Verksamhetsutvecklare film