Skapa Dans och tävla mot andra unga koreografer

Tycker du om att koreografera? Är du 13-22 år och bor i Uppsala län eller i Västmanland? Anmäl dig till koreografitävlingen Skapa Dans och tävla mot andra unga koreografer. Alla nivåer och dansstilar är välkomna!

Texten skapa dans med dansare som dansar inuti bokstäverna.

Skapa Dans Uppsala/Västmanland hålls lördag 12 mars 2022 på Uppsala Konsert & Kongress. Bidragen bedöms av en jury, bestående av välkända danspersonligheter, som tittar på hur deltagarna använder sig av rörelser, musik, rum och uttryck.

Som koreograf får du hjälp att ljussätta ditt verk och under tävlingsdagen får du möjlighet att träffa andra unga med en stor passion för dans. Eftersom fokus ligger på koreografi och inte på dansteknik kan du vara med oavsett dansbakgrund.

Skapa Dans består av regionala delfinaler, där den vinnande koreografin går vidare till riksfinalen i Stockholm. Tävlingens syfte är att uppmuntra till ett eget dansskapande och visa vilken fantastisk kreativitet och kompetens som finns hos unga koreografer och dansare över hela landet.

Sista anmälningsdag är den 1 mars!

Anmälningsformulär Skapa Dans 2022

Godkännande av dokumentation och publicering:

Bilder och filmsekvenser från tävlingen kan komma att publiceras i tryckt form, på hemsida eller i sociala medier för Region Uppsala. Samtliga medverkande koreografer/dansare behöver ange om detta godkänns eller ej, se nedan. För deltagare under 18 år krävs målsmans medgivande. Skriv Namn + Ja/Nej för varje deltagare i bidraget.

Kontakt

Melody Sheikh