Mamma och pappa trots allt

Illustrationer av mamma och pappa tillsammans med barn.

Omfattning

Deltagare erbjuds en utbildning som innefattar kunskap om målgruppen, om metoden Mamma/Pappa trots allt samt metodstöd. För mer information om metoden se Rapport från stödgrupp för Mamma trots allt. Utbildningen riktas främst till yrkesverksamma inom Uppsala län som är intresserad av att kunna starta och genomföra grupper i den egna kommunen. I mån av plats även till övriga Sverige. Utbildningen är på två dagar samt ett uppföljande metodstödstillfälle den 10/11. Det kommer vara möjligt för deltagare från övriga län att till en kostnad boka in ytterligare metodstöd.

Dag 1 torsdag 17/9 kl. 10.00-16.30

kl.10:00 Välkommen och fika. Presentation av deltagare och kursledning
kl.10:30 Inledning: Varför behövs stödgrupp för denna målgrupp? Bakgrund: Parents on the Outside
kl.11:00 Kognitiva svårigheter - vad är det?
kl.12:00 Lunch på egen hand
kl.13:15 Kognitiva svårigheter - konsekvenser i vardagen och i föräldraskapet kl.14:00 Om Mamma/Pappa trots allt, manualen, förutsättningar för genomförande av stödgruppen, rekrytering av deltagare
kl.14:45 Fika
kl.15:00 Genomförande av stödgrupp, gruppnormer, teman m.m. Om erfarenheter från pilotstudierna på SUF-KC i Uppsala