Mamma och pappa trots allt

Illustrationer av mamma och pappa tillsammans med barn.

Omfattning

Deltagare erbjuds en utbildning som innefattar kunskap om målgruppen, om metoden Mamma/Pappa trots allt samt metodstöd. För mer information om metoden se Rapport från stödgrupp för Mamma trots allt. Utbildningen riktas främst till yrkesverksamma inom Uppsala län som är intresserad av att kunna starta och genomföra grupper i den egna kommunen. I mån av plats även till övriga Sverige. Utbildningen är på två dagar samt ett uppföljande metodstödstillfälle den 10/11. Det kommer vara möjligt för deltagare från övriga län att till en kostnad boka in ytterligare metodstöd.

Dag 1 torsdag 17/9 klockan 10.00-16.30

Klockan 10:00 Välkommen och fika. Presentation av deltagare och kursledning
Klockan 10:30 Inledning: Varför behövs stödgrupp för denna målgrupp? Bakgrund: Parents on the Outside
Klockan 11:00 Kognitiva svårigheter - vad är det?
Klockan 12:00 Lunch på egen hand
Klockan 13:15 Kognitiva svårigheter - konsekvenser i vardagen och i föräldraskapet kl.14:00 Om Mamma/Pappa trots allt, manualen, förutsättningar för genomförande av stödgruppen, rekrytering av deltagare
Klockan 14:45 Fika
Klockan 15:00 Genomförande av stödgrupp, gruppnormer, teman m.m. Om erfarenheter från pilotstudierna på SUF-KC i Uppsala