Covid-19 - Information

Semi-distansen på Uppsala folkhögskola fortsätter i januari. Det beror på det allvarliga läge vi befinner oss i på grund av den fortsatt ökade smittspridningen. Här kan du läsa aktuell information om vad som gäller på Uppsala folkhögskola.

Med anledning av statsministerns och utbildningsministerns presskonferens kommer vi att fortsätta att ha undervisning på semi-distans i januari enligt det upplägg vi har sedan tisdagen den 24/11. Motiveringen är att vi behöver göra ett undantag för fjärr- och distansundervisning pga deltagare med språkliga- och särskilda behov, vilket Folkhälsomyndigheten öppnar för. Nyttan att ha vår verksamhet öppen på semi-distans överväger risken för smittspridning. Det viktiga är att vi fortsätter att följa de allmänna råden och ta extra stort ansvar för att minska smittspridningen.

Semi-distansen för Allmän kurs fortsätter således enligt tidigare upplägg där halva skolan kommer vara inne och studera på plats och halva skolan studerar hemma på distans med uppkoppling via Google Meet. Mer information och schema finns i Info.klassrummet i Google Classroom.

Riktlinjer för skolan

  • Deltagare på Allmän kurs befinner sig på skolan halva veckans lektioner, men med extra skärpt uppmärksamhet att följa de allmänna råden; hålla avstånd, stanna hemma vid symtom, tvätta händerna osv. Övrig tid distans hemifrån. 

  • Deltagare på Etablering, Allmän Grund och SMF har undervisning på skolan. 

  • Alla som kan bör undvika att resa med kollektivtrafik eller andra allmänna färdmedel. Avrådan att resa med kollektivtrafiken riktar sig i första hand inte till skolelever. Rådet riktar sig mot alla som inte måste åka kollektivt.

  • Alla inplanerade studiebesök och andra fysiska möten ställs in om de inte kan ske digitalt.

  • Alla personalmöten (pedagogträffar, ämnesträffar, APT osv) sker digitalt. 

  • Alla lärare som inte har undervisning arbetar på distans enligt de nya direktiven.

  • Om någon i personalen eller bland deltagarna har en närstående person som man delar hushåll med som är bekräftat smittad av Covid-19 så ska man själv stanna hemma och låta testa sig för Coronasmitta. Då är det arbete på distans som gäller tills provsvaret visar negativt. För deltagare ges ingen frånvaro i dessa fall, utan det är distansarbete som gäller.

 

Bitr. rektor/Enhetschef Magnus Hurtig

Hitta på sidan