Covid-19 - Information

Fr o m den 24 november går Uppsala folkhögskola över till semidistans. Det beror på det allvarliga läge vi befinner oss i på grund av den fortsatt ökade smittspridningen. Här kan du läsa aktuell information om vad som gäller på Uppsala folkhögskola.

På dagens presskonferens tryckte statsministern på att vi befinner oss i ett exceptionellt läge där taket för allmän sammankomst sänks till 8 personer. Uppmaningen är att inte gå på gym, bibliotek, köpcentrum, inte ha privata fester och endast umgås med dem som man bor med. ”En mycket tydlig och skarp signal till samhället”, sa Löfvén. Belastningen på sjukvården har ökat markant de senaste veckorna och alla uppmanas att ta sitt samhällsansvar.

Vi kommer gå över till semidistans på Uppsala folkhögskola fr.o.m. 24/11 för att förhindra smittspridningen av covid-19. Vi har ett utarbetat upplägg där halva skolan kommer vara inne och studera på plats och halva skolan studerar hemma på distans med uppkoppling via Google Meet. Alla deltagare kommer få fylla i ett datorkontrakt och vid behov kunna låna hem en Chromebook.

Läget är exceptionellt, vi önskar ha all undervisning på plats, men samtidigt behöver vi göra vad vi kan för att förhindra smittspridningen. 

Fram t o m den 23/11 fortsätter vi enligt tidigare plan:

  • All undervisning bedrivs på plats till den 23/11, men med extra skärpt uppmärksamhet att följa de allmänna råden (hålla avstånd, stanna hemma vid symtom, tvätta händerna osv.)

  • Alla som kan bör undvika att resa med kollektivtrafik eller andra allmänna färdmedel. Avrådan att resa med kollektivtrafiken riktar den sig i första hand inte till skolelever. Rådet riktar sig mot alla som inte måste åka kollektivt.

  • Alla inplanerade studiebesök och andra fysiska möten ställs in om de inte kan ske digitalt.

  • Alla personalmöten (pedagogträffar, ämnesträffar, APT osv) sker digitalt. 

  • Alla lärare som inte har undervisning arbetar på distans enligt de nya direktiven.

  • Om någon i personalen eller bland deltagarna har en närstående person som man delar hushåll med som är bekräftat smittad av Covid-19 så ska man själv stanna hemma och låta testa sig för Coronasmitta. Då är det arbete på distans som gäller tills provsvaret visar negativt. För deltagare ges ingen frånvaro i dessa fall, utan det är distansarbete som gäller.

 

/Rektor Magnus Hurtig