Digitalt Öppet hus 6/5

Torsdagen den 6 maj är det återigen dags för Region Uppsala folkhögskola att ha digitalt Öppet hus! Vi kommer att prata om kurserna på de tre platserna Tierp, Uppsala och Wik. Vi kommer också att prata om hur det är att läsa på folkhögskola. Välkomna!

Program 18:00-19:00

Att läsa på folkhögskola

Här får du veta mer om hur det är att läsa på folkhögskola och vad som skiljer skolan från andra utbildningsformer.

Våra kurser

Vi presenterar de kurser vi har och var de finns. Vi har både allmänna kurser där du kan läsa in behörighet för grundskola och gymnasiet och särskilda kurser där du kan fördjupa dig i ett särskilt ämnesområde. Region Uppsala folkhögskola finns numera i Tierp, Uppsala och på Wik.

Kurser i Tierp - Allmän kurs med svenska, YH Lokalvård, SMF

Kurser i Uppsala - Allmän kurs - Behörighet för grundskola och gymnasiet, SMF, Etablering och Språkutbildning sjukvård

Kurser på Wik - Bild och form, Storytelling, Naturliv, tolkkurser och  sommarkurser

Allt om ansökan

Vi tittar på sista ansökningsdatum för de olika kurserna och vad du behöver bifoga i din ansökan.

Hur deltar jag?

Sändningen sker på skolans YouTube-kanal! Länk läggs ut kl. 17:00. Ställ gärna frågor i chatten.

Allmän kurs

Saknar du grundskole- eller gymnasiebehörighet? Då är detta kurserna du söker. Här läser du 1-4 år beroende på vad du har med dig sedan tidigare.

Studiemotiverande folkhögskolekurs

Kursen riktar sig till dig som är inskriven på arbetsförmedlingen och saknar slutbetyg från grund- eller gymnasieskolan.

Etableringskurs

Har du nyligen kommit till Sverige och söker vägar in på arbetsmarknaden? Då kan Etableringskurs på folkhögskola kanske vara något för dig.

Allmän kurs Yrkesutbildning lokalvård

Till hösten startar vi denna yrkesutbildning till lokalvårdare i Tierp! Under två terminer läser du i Region Uppsala folkhögskolas lokaler på Högbergsskolan.

Språkutbildning sjukvård

Alla anställda inom Region Uppsala är välkomna att söka. Vi välkomnar särskilt legitimationsyrken samt skötare och undersköterskor.