Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen.
Sociala kompassen Region Uppsala 2022
Publicerad 1 september 2022
Den sociala kompassen ger politiker, tjänstepersoner och andra aktörer som är engagerade i samhällsutvecklingen ett sätt att se och förstå statistik om länets socioekonomi och demografi.
Med hjälp av den sociala kompassen blir skillnaderna i länet synliga och tydliga vilket underlättar att nå samsyn kring behov och planering av utvecklingsinsatser.
Den sociala kompassen, intro, del 1
Externa statistikkällor
-
Arbetsförmedlingen (arbetsförmedlingen.se)
Statistik om arbetslöshet och arbetssökande. Ta del av analyser, rapporter och arbetsmarknadsrapporter samt framtidsutsikter för olika yrken.
-
Brottsförebyggande rådet (bra.se)
Ta del av kriminalstatistik och statistiska undersökningar som mäter bland annat utsatthet för brott, förtroende för rättsväsendet samt brottslighet bland ungdomar.
-
Folkhälsomyndigheten (folkhalsomyndigheten.se)
I statistikdatabaserna Folkhälsodata, Folkhälsostudio och Indikatorlabbet (ANDT) hittar du statistik inom många områden inom folkhälsa.
-
Försäkringskassan (forsakringskassan.se)
Här hittar du till exempel prognoser och socialförsäkringsrapporter.
-
Kolada (kolada.se)
Färdiga paket av nyckeltal för jämförelser inom områden som Agenda 2030, folkhälsa, utbildning, näringsliv och samhällsbyggnad.
-
Socialstyrelsen (socialstyrelsen.se)
Ta del av officiell statistik och data samt jämföra hälso- och sjukvårdens och socialtjänstens kvalitet i hela Sverige.
-
Statistiska centralbyrån (statistikdatabasen.scb.se)
Finn officiell statistik som omfattar många ämnen och ofta långa tidsserier.
Publikationens ämnesområden
- Samhällsplanering
- Folkhälsa och social hållbarhet