Internat

Vill du bo på Wik under din studietid?

Internatboende

Wiks folkhögskola har internatboende för dig som vill bo på skolan under tiden du studerar på Wik. Internathusen Horn, Sparre och Bielke ligger inbäddade i lummig grönska bakom skolhuset. Fotbollsplan, tennisbana, tvättstuga och bastu ligger precis bredvid. I nära anslutning till internaten ligger också Wikparken som är ett vackert park- och skogsområde med utmarkerade stigar. Mellan träden i parken kan du se Lårstavikens vatten.

Internathusen

I varje hus finns 17 rum fördelade på två våningar. Två av rummen i respektive hus är dubbletter med delad dusch och toalett. Rummen är 12 kvm stora och basmöblerade med säng, sängbord, skrivbord, stol och bokhylla samt en liten hall med garderober och ett dusch/toalettrum. På varje våning finns det också ett gemensamt allrum och ett fullt utrustat pentry. I en angränsande byggnad finns gemensam tvättstuga och bastu. Det är inte möjligt att enbart hyra rum på internaten utan vi ser det som en pedagogisk vinst att alla äter lunch tillsammans i matsalen. Lunchkostnaden är därför obligatorik för både inernatelever och för de elever som inte bor på skolan. Inget avdrag för kortare sjukfrånvaro eller studieresor är möjligt.

Skolans lokaler

Under ditt år på Wik vill vi att du ska ha möjlighet att uttnyttja skolans lokaler både på kvällar och helger. 

Du har därför möjlighet att kvittera ut en nyckel som går till din linjes lokaler samt till gemnsamma lokaler i skolhuset.  I samband med att du kvitterar ut din nyckel till skolan eller en kodad nyckel som går till både skolan och internatboendet förbinder du dig att följa skolans gemensamma regler och föreskrifter gällande nolltolerans mot hot, våld och skadegörelse samt skolans förhållningsregler gällande alkohol och droger, då våra gemensamma utrymmen (skolhuset, Tengbom och gymnastiksalen) är alkohol- och drogfria alla dagar i veckan.

 

Med reservation för ändringar.

 

Kontakt