Filmkurser för kulturskapare på Wik

Är du kulturskapare och vill lära dig mer om att filma samtal och intervjuer eller livesändning? Då är du välkommen till två separata heldagskurser på Wik med Andreas Gejke, producent och filmare på Skaparkraft Film & Musikproduktion. Kurserna är ett samarbete mellan Region Uppsala folkhögskola och Kulturutveckling, Region Uppsala.

Om kurserna

Endagarskurserna i filmning för dig som professionell kulturskapare hålls den 6 maj och 7 maj på plats på Wik. Under kursen den 6 maj får du lära dig grunderna för att lyckas med en filminspelning av en intervju eller samtal/föreläsning. Vi går igenom hela processen från preproduktion till inspelning. Kursen den 7 maj handlar om grunderna för att genomföra en enklare livesändning. Vi går igenom olika lösningar för hur du kan filma en livesändning med mobil/iPad/laptop och även lite mer avancerad livesändning med bildmixer. Du får lära dig processen från preproduktion till tekniska inställning och livesändning. Kurserna består av teori samt praktiska moment med riggning av ljus, kamera och ljud. Kurserna kostar 200 kronor per kurs inklusive lunch och fika. Begränsat antal deltagare.

Läs mer och anmäl dig här!

Länk till mer information och anmälan.

Louise Bown

Filmkonsulent