Del 3. Värdskapet

KONSTEN ATT FÅ MÄNNISKOR ATT KÄNNA SIG VÄLKOMNA! 21 augusti 2021 är det dags för den sista delen i fortbildningsserien Arrangera mera!

Att vara en god värd är en konst vilket kräver sitt alldeles egna kreativa arbete. Som arrangör är värdskapet ofta både det roligaste att ägna sig åt, men kan också vara det som i samband med stress och andra uppgifter nedprioriteras. Värdskapet är nyckeln för att bli den där arrangören som det snackas om i positiva ordalag efteråt.

Vi kommer att arbeta med värdskap på flera plan: Artister och tekniker – hur tar vi emot dem? Publiken - hur välkomnar vi dem?

Lokalen och den fysiska miljön - hur gör vi den välkomnande och vacker?

Vi jobbar utifrån kursdeltagarnas erfarenheter med målet att alla arrangörer ska bli ännu bättre på värdskapet. Värdskap = ryktet om oss som arrangör. Hur skapar vi en positiv snackis? Publiken ska känna sig så välkomna och vilja återvända!

När du lämnar kursen har du en praktisk checklista att dela med dig av till övriga styrelseledamöter.

Kursledare

Charlotte

Charlotte är frilansande kulturproducent med stor erfarenhet av värdskapets olika delar. Hon har under flera år jobbat som producent på länsteatrar och som tjänsteman på Riksteatern Kalmar samt Växjö teaterförening.  Charlotte arbetade under hösten 2020 som kursledare för Kultur Crew i Blekinge och Kronoberg – en arrangörsutbildning för elever på mellanstadiet och högstadiet

Kurstider

Kursen håller på mellan klockan 9.30 – 16.00. Kaffe, te och smörgås serveras från klockan 9. Lunch och fika under dagen ingår.

Pris

Fortbildningstillfälle 3, Värdskapet, kostar 200 kronor för lunch och fika. Reser du långt och behöver boka boende under kurstillfället på Wik finns möjlighet att boka logi på våra internat eller Wiks hotell. Anmälan för boende på Wik gör du i samma ansökningsformulär som kursanmälan. Uppge om du vill bo fredag - lördag eller lördag-söndag. Logi internat en natt: 300 kronor. Logi hotell: enkelrum 750 kronor, del i dubbelrum 650 kronor. Kursen faktureras i efterhand. För eventuella frågor kontakta oss gärna.

Antagning och anmälan

Först till kvarn gäller. Max antal deltagare 30 – 40 personer. Om vi får in fler anmälningar till kursen än vi har platser att erbjuda innebär det att din ansökan rangordnas efter det datum du anmälde dig. Vi håller ansökningslänken till kursen öppen efter sista anmälningsdag för dig som vill stå på reservlistan. Söker du kursen efter sista ansökningsdag skickas inget antagningsbesked ut om vi inte har möjlighet att erbjuda dig en plats på kursen.

Anmäl dig till kursdel 3. Värdskapet här:

Länk till anmälan

Kontakt