Måleri och Teckning 25%

Vill du utveckla ditt tvådimensionella skapande - då är det här utbildningen för dig!

Kursen vänder sig till dig som tycker om att måla och som vill hitta ditt uttryck och din skapande förmåga genom olika måleriska tekniker. Nybörjare som proffs, det finns inget krav på tidigare erfarenheter för att söka utbildningen, men ett öppet sinne är bra. Du kan kombinera utbildningen med kursen Skulptur Dag 25% för att få en studiemedelsberättigad halvtidutbildning. Lägger du till kursen Grafik 50% har du en CSN-berättigad heltidsutbildning.

Innehåll

Under terminen kommer du få prova på olika sätt att teckna och måla, samt lära dig färglära, komposition och olika metoder. I utbildningen ingår även konstteori för att du ska få kännedom och förståelse för konstens uttryck och språk.

I undervisningen är samtalet kring det egna skapandet en viktig del för att du ska hitta ditt konstnärliga språk och utveckla din förståelse för den egna gestaltningsprocessen.

Förkunskaper

Det finns inget krav på tidigare erfarenheter för att ansöka. 


Kursmoment

  • Teckning
  • Måleri
  • Konstteori
  • Kursmål/syfte


Kursmål

Efter avslutad kurs ska du som deltagaren ha:

Förmågan att uttrycka dig med hjälp av teckning och måleri.
Bekantat dig med grunderna inom måleri med olika målartekniker, Materialkunskap och färgteori.
Fått en inblick i konstvärlden.
Lärt dig reflektera och presentera det egna arbetet.

Kurstid

Kursen är en utbildning på 25% som hålls på plats på Wiks folkhögskola på tisdagar. Kursen startar den 24 augusti 2021 och slutar den 17 december 2021.

Sista ansökningsdag

Din ansökan behöver vara oss till handa senast den 10 juni 2021. Ansökningslänken är öppen för sena asnökningar efter sista ansökningsdatum för dig som vill stå på reservlistan. Du kommer få besked om du antagits till kursen i juni. 

Kostnad

All undervisning på folkhögskola är avgiftsfri men som deltagare på kursen betalar du en deltagaravgift på 1 850 kronor. I denna avgift ingår bland annat basmaterial och lunch under kursdagen på Wik. Materialkostnad för egen förbrukning tillkommer. Det finns inte möjlighet att ta bort lunchkostnaden eller att göra avdrag vid frånvaro eller sjukdom.

Ansökan

Sök höstens måleri- och teckningskurs Dag 25% här.

Länk till ansökan.

Kontakt

Ulf Eklund

Skolsekreterare