Teckning och Måleri 25% VT 22

Vill du utveckla ditt tvådimensionella skapande - då är det här utbildningen för dig!

Kursen vänder sig till dig som tycker om att måla och teckna, och som vill hitta ditt personliga uttryck och utveckla din skapande förmåga genom olika tekniker. Kursen anpassas efter varje individ, men även efter gruppen.

Innehåll

Under den terminen kommer du få prova på olika sätt att teckna och måla, samt lära dig färglära, komposition och olika kreativa metoder. I utbildningen ingår även konstteori för att du ska få kännedom om och förståelse för konstens uttryck och språk.

I undervisningen är samtalet kring det egna skapandet en viktig del för att du ska hitta ditt konstnärliga språk och utveckla din förståelse för den egna gestaltningsprocessen.

Förkunskaper

Det finns inget krav på tidigare erfarenheter för att ansöka.

Kursmoment

  • Teckning
  • Måleri
  • Konstteori

Kursmål/syfte

Efter avslutad kurs kommer du som deltagaren ha:

  • Förmågan att uttrycka dig med hjälp av teckning och måleri.
  • Bekantat dig med grunderna inom måleri med olika målartekniker, materialkunskap och färgteori.
  • Presenterat det egna arbetet.

Kursledare

Anna-Karin Brus

Kurstid

Kursen är en utbildning på 25% som hålls på plats på Wik på tisdagar. Kursen startar 11 januari 2022 och slutar i juni 2022.

Sista ansökningsdag

Din ansökan behöver vara oss tillhanda senast den 4:e december 2021. Du kommer få besked om du antagits till kursen i januari.

Kostnad

Deltagaravgiften är 1500 kronor. I denna avgift ingår bland annat basmaterial och kopieringskostander. Kostander för extra material kan tillkomma beroende på förbrukning.

Ansökan

Kontakt

Ulf Eklund

Skolsekreterare