Mask, Fysisk teater och Commedia dell´arte

Maskens energi, sökandet i 1500-talets teater, lazzi och upptåg, sång och musik, akrobatik, skådespelarens teater - allt detta och mer är Commedia dell’arte.

Fortbildningskurs för professionellt verksamma kulturskapare i mask, fysisk teater och Commedia dell´arterte. Fredag – söndag 19 - 21 mars.

Tider

Fredag  19 mars kl. 10.00 -16.00
Lördag  20 mars kl.  09.00 – 16.00
Söndag 21 mars kl. 09.00 – 16.00

Kostnad 

Kursen är gratis men vi tar ut en obligatorisk avgift på 600 kr för lunch och fika fredag-söndag.  
Önskar du bo kvar på Wik under kurstillfället kostar logi för 2 nätter inklusive kurs, frukost, lunch och middag:
1 900 kr för enkelrum
1700 kr för del i dubbelrum 
Middagen serveras fredag och lördag kväll.
För frågor kontakta Wik på wiks.folkhogskola@regionuppsala.se
eller 018-611 66 

Sista anmälningsdag 19 februari

Kursen har fokus på en tidig form av Commedia dell’arte, som är folkligare, närmare riterna, mer fysisk och mindre litterär.

Workshopen står på fyra ben

  • En föreläsning för att förstå vad Commedia dell’arte är med dess ursprung, funktion och betydelse idag.
  • Maskernas karaktärer, fysiska attityder, röst, kroppshållning, drivkrafter, inre liv o.s.v. som är själva grunden i Commedia dell’arte där vi provar oss fram via kortare improvisationer m.m. Alla deltagare får möjlighet att prova alla masker (kanske inte med fysiska masker p.g.a. Corona)
  •  Mask- och spelteknik för att göra det hela tydligt för publiken och för att öva den speciella form av publikkontakt som genren innehåller. Vi använder tekniken som en uttrycksform snarare än ett dött verktyg.
  • Den glada, galna energi som genren består av. Vi jobbar med att sätta ihop energin, starka drivkrafter med tekniken för att, utan att göra avkall på lusten och kraften, hitta samhörigheten mellan masker och publik i improvisationer och scener.

Kursledare

Micke Klingvall. Micke jobbar främst som teaterregissör och teaterlärare. Han grundar allt sitt arbete på ”fysisk teater”, även om han inte är så förtjust i själva termen. En stor del av arbetet handlar om Commedia dell´arte och om teater inspirerad av teatermannen Jerzy Grotowski. Micke Klingvall är konstnärlig ledare för Teaterstudion och Kompani Komedi.

Antagning och anmälan

Anmäl dig till kursen senast den 19 februari. Först till kvarn gäller. Om vi får in fler anmälningar till kursen än vi har platser att erbjuda innebär det att din ansökan rangordnas efter det datum du anmälde dig. Vi håller ansökningslänken till kursen öppen efter sista anmälningsdag för dig som vill stå på reservlistan. Söker du kursen efter sista ansökningsdag skickas inget antagningsbesked ut om vi inte har möjlighet att erbjuda dig en plats på kursen.

Sök fortbildningskursen i mask, fysisk teater och Commedia dell´arte här:

Länk till anmälan

Kontakt