Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen.
Storytelling - Griottradition
Under kursen får du fördjupa dig i det muntligt traditionsberättande och undersöka olika levande konstnärliga former av berättande inom grioternas berättartradition. Sista anmälningsdag 31 mars.
Många samhällen i Västafrika, däribland de som befolkas av Mandinkas,
har muntliga traditioner där historia och kunskap överfors muntligt från generation till generation av grioterna. Liksom levande bibliotek är de ansvariga för att bevara och överföra sin historia till folket. Deras kunskap har förmedlats på så vis sedan 1200-talet. För att nå sin publik använder grioterna olika levande konstnärliga former (tal, sång, dans, musikinstrument, skådespel). För en griot är dessa uttrycksformer oskiljaktiga. ”Jag ar en griot. Genom sång, dans, trummor, ord och improvisationer kommer jag att arbeta dela med er metoder som vi grioter använt i flera hundra år.”
Kursledare
Dani Kouyate är universitetsutbildad i Ouagadougou (Burkina Faso) och Paris (Frankrike). Åren 1985 och 2007 var han verksam i Frankrike med regelbundna uppdrag. Sedan 2007 är han bosatt och verksam i Uppsala men har många internationella uppdrag. Sedan 2008 arbetar han som teaterlärare på Wiks folkhögskola och som gästlärare på Uppsala Universitet, Institutionen för kulturantropologi och etnologi, parallellt med sitt konstnärliga skapande (film och teater). Dani är en av Västafrikas främsta regissörer, just nu aktuell med filmen ”Medan vi lever” som kan ses på SVT Play. Dani-kouyate.com
Kurstider
Måndag - torsdag 21-24 juni 2021
21 juni kl. 10.00 – 16.00
22-24 juni kl. 09.00 – 16.00
Pris
Kost (frukost, lunch och middag) 900 kr
Logi hotell 3 nätter: enkelrum 1 800 kr, del i dubbelrum 1500 kr
Logi internat 3 nätter: 450 kr
För ev. frågor kontakta Wik på wiks.folkhogskola@regionuppsala.se eller 018-611 66 50
Antagning och anmälan
Anmäl dig till kursen senast den 31 mars. Först till kvarn gäller. Om vi får in fler anmälningar till kursen än vi har platser att erbjuda innebär det att din ansökan rangordnas efter det datum du anmälde dig. Vi håller ansökningslänken till kursen öppen efter sista anmälningsdag för dig som vill stå på reservlistan. Söker du kursen efter sista ansökningsdag skickas inget antagningsbesked ut om vi inte har möjlighet att erbjuda dig en plats på kursen.
Med reservation för ändringar
Anmäl dig till fortbildningskursen Storytelling här:
Länk till anmälanKontakt
wiks.folkhogskola@regionuppsala.se
018 611 66 50