Mindful Movements - med fokus på hälsa och välbefinnande

Helgkurs i Feldenkraismetoden 27–29 augusti . Lär dig utforska och behärska de små detaljerna som gör stor skillnad under ledning av Feldenkraispedagoge Sofie Turse.

Feldenkraismetoden

Feldenkraismetoden är en upplevelsebaserad pedagogik som utgår ifrån att uppmärksamma våra befintliga och vanemässiga rörelsemönster för att kunna ändra dem till mer funktionella rörelsemönster utifrån de olika situationer och behov vi möter i vårt dagliga liv.

Feldenkraismetoden bygger på att använda sig av skelettets mekanik för att avlasta muskulaturen och använda den potential som finns i vår anatomi, vilket också kan bidra till smärtlindring. Feldenkraismetoden är en pedagogik som riktar sig till allmänheten och passar alla åldrar och funktionsnivåer.

Kursinnehåll

Under helgkursen på Wiks folkhögskola kommer du få jobba med att öka kroppsmedvetenheten och på så sätt öka rörligheten, minska anspänningsgraden i musklerna och få en möjlighet att lära om från mindre till mer funktionella rörelsemönster. Tyngdpunkten på kursen ligger på att utforska och behärska de små detaljer som gör stor skillnad.

Kursledare

Ledare för kursen är Sofie Turse, auktoriserad feldenkraispedagog, idrottslärare, och vidareutbildad inom traditionell kinesisk medicin såsom qigong och akupunktur.

Kostnad

Undervisningen är kostnadsfri men du betalar en obligatorisk avgift för gemensam lunch, fika och administrativa kostnader om 500 kronor per person för hela kurshelgen. 

Boende

Vill du bo kvar på Wik kostar boende på vårt internat och kurs 1000 kronor per person och kurshelg, inklusive frukost och middag. Alla rum har egen toalett. Lakan, tvål och handduk ingår i kostnaden.

Boende i enkelrum med hotellstandard och kurs kostar 1900 kronor per person och kurshelg inklusive frukost och middag. Boende i dubbelrum kostar 1700 kronor per person för del i dubbelrum, inklusive två frukost och middag. Bokning av boende gör du på den digitala ansökningsblanketten du fyller i samband med din kursanmälan.

Schema

27-29 augusti 2021. Kursen startar fredag klockan 16 i skolhuset med gemnsam fika, och fredagen avslutas i matsalen klockan 19.30 med gemensam middag. Lördag och söndag håller kursen på klockan 9-16 med avbrott för gemensam lunch klockan 12.00 samt för fikapaus under för- och eftermiddag.

Antagning och anmälan

Sista ansökningsdatum har passerat. Först till kvarn gäller. Om vi får in fler anmälningar till kursen än vi har platser att erbjuda innebär det att din ansökan rangordnas efter det datum du anmälde dig. Vi håller ansökningslänken till kursen öppen efter sista anmälningsdag för dig som vill stå på reservlistan. Söker du kursen efter sista ansökningsdag skickas inget antagningsbesked ut om vi inte har möjlighet att erbjuda dig en plats på kursen.

Ansökan

Anmäl dig till helgkursen Mindful movement här.

Länk till anmälan.

Kontakt