Mindful Movements - med fokus på hälsa och välbefinnande

Helgkurs i Feldenkraismetoden 29-31 oktober. Lär dig utforska och behärska de små detaljerna som gör stor skillnad under ledning av Feldenkraispedagog Sofie Turse.

Feldenkraismetoden

Feldenkraismetoden är en upplevelsebaserad pedagogik som utgår ifrån att uppmärksamma våra befintliga och vanemässiga rörelsemönster för att kunna ändra dem till mer funktionella rörelsemönster utifrån de olika situationer och behov vi möter i vårt dagliga liv.

Feldenkraismetoden bygger på att använda sig av skelettets mekanik för att avlasta muskulaturen och använda den potential som finns i vår anatomi, vilket också kan bidra till smärtlindring. Feldenkraismetoden är en pedagogik som riktar sig till allmänheten och passar alla åldrar och funktionsnivåer.

Kursinnehåll

Under helgkursen på Wik kommer du få jobba med att öka kroppsmedvetenheten och på så sätt öka rörligheten, minska anspänningsgraden i musklerna och få en möjlighet att lära om från mindre till mer funktionella rörelsemönster. Tyngdpunkten på kursen ligger på att utforska och behärska de små detaljer som gör stor skillnad.

Kursledare

Ledare för kursen är Sofie Turse, auktoriserad feldenkraispedagog, idrottslärare, och vidareutbildad inom traditionell kinesisk medicin såsom qigong och akupunktur.

Pris

Kursavgift inklusive lunch är 500 kronor. 

Vill du bo kvar på Wik under kursen är kursavgiften 2400 kronor inklusive frukost, lunch och middag. Bokning av boende gör du på den digitala ansökningsblanketten du fyller i samband med din kursanmälan.

Schema

29-31 oktober 2021. Kursen startar fredag klockan 16 i skolhuset.

Antagning och anmälan

Först till kvarn gäller. Om vi får in fler anmälningar till kursen än vi har platser att erbjuda innebär det att din ansökan rangordnas efter det datum du anmälde dig. Vi håller ansökningslänken till kursen öppen efter sista anmälningsdag för dig som vill stå på reservlistan. Söker du kursen efter sista ansökningsdag skickas inget antagningsbesked ut om vi inte har möjlighet att erbjuda dig en plats på kursen.

Ansökan

Sök kursen Mindful Movements 29-31 oktober här.

Länk till ansökan.

Kontakt

E-post: wiks.folkhogskola@regionuppsala.se

Telefon: 018 611 66 50