Unga skapar - Kulturläger på Wik

Höstlovslägret är framflyttat till vecka 8 2021 på grund av skärpta råd för Uppsala län i syfte att minska spridningen av covid-19.

-Ett skaparläger för dig som är 16-20 år. Wiks folkhögskola och Kulturutveckling bjuder under tre dagar på höstlovet in ungdomar i åldern 16-20 till kulturläger i fyra spännande ämnen: teater, animation, dans och kreativt skrivande. Kulturlägret passar såväl nybörjare som dig med tidigare erfarenhet. Du får möta nya vänner, upptäcka kultur i olika former samtidigt som du utvecklas i din konstform. I slutet av lägret ges tillfälle att visa upp det du skapat. Det bjuds på roliga kvällsaktiviteter och övernattning för dig som vill.

Kom som du är! Med eller utan tidigare erfarenhet!

Arrangör

Wiks folkhögskola och Kulturutveckling, Region Uppsala.

Ansökan

Lägret riktar sig till dig i åldern 16-20 år, 10 deltagare per kurs. För att komma till ansökan klickar du in på den kursinriktning du vill gå, längs ner på respektive kurssida hittar du en länk till ansökan. Sista ansökningsdag 20 oktober. Har du frågor eller behöver hjälp med ansökan hör av dig till oss!

Tid

Måndag- onsdag 26 - 28 oktober, alla kurser pågår under tre heldagar mellan kl. 9.15 och kl. 15.30. På eftermiddagarna och kvällarna blir det gemensamma aktiviteter med bland annat filmvising.

Kostnad

150 kr för kurs, mat och internatboende 26-28 oktober.

Kursinriktning

Teater

Med hjälp av rörelse, röst och teaterimprovisationer får du söka vägen till att känna dig fri och kreativ på scenen!
Höstlovskurs inriktning dans

Dans

Vill du fördjupa dig i dans och koreografi? Under kursen får du utvecklas inom dansen genom lektioner i modern dans och workshops med fokus på eget skapande.
Höstlovsläger - kreativt skrivande

Kreativt skrivande

Kursen vänder sig till dig som tycker om att skriva och som vill lära sig mer om hantverket bakom. Roliga skrivövningar varvas med samtal och frågor.
Kulturläger med inriktning animation

Animation

Är du intresserad av animation och filmskapande? Med lera som material får du lära dig skapa karaktärer och animera en helt egen film, från idé till färdig film! 

Kontakt

Wiks folkhögskola

E-post: wiks.folkhogskola@regionuppsala.se 

Telefon: 018 611 66 26