Unga skapar - kreativt skrivande

Under tre dagar får du prova på kreativt skrivande med författarna Anna Ahlund och Anna Jakobsson. Kursen hålls digitalt och är gratis.

Kursen vänder sig till dig mellan 16-20 år som tycker om att skriva och som vill lära dig mer om hantverket bakom. Kursens fokus är att uppmuntra skrivande och att stimulera viljan till fortsatt skrivande genom att ge en inblick i skrivandets hantverk. .

Förkunskaper

Kom som du är! Med eller utan tidigare erfarenhet!

Kursinnehåll

Under kursen 22-24 februari får du göra roliga skrivövningar och ta del av författarnas kunskaper och erfarenheter. Framför allt kommer du att producera egna texter, vilka sedan bearbetas och analyseras i mindre grupper. Skrivglädje och positiv uppmuntran ligger i fokus (och ingen behöver dela med sig av sin text mot sin vilja). 

Mer konkret kommer kursen att ta upp saker som karaktärsskildringar, dialogskrivande och dramaturgi. Hur skapar man en karaktär som läsaren blir intresserad av att följa genom en lång text? Hur skriver man dialog som känns trovärdig och medryckande? Och hur gör författare när de planerar sin text – måste man bry sig om dramaturgi (och vad är det ens)?  

Du kommer också att få prova på flödesskrivande, vilket innebär att man skriver utan att koppla på den redigerande och mer formstyrda delen av hjärnan. Detta är ett sätt att frigöra fantasi och lossa på skrivkramp och prestationskrav. 

Kursledare

Anna Ahlund och Anna Jakobsson.

Arrangör

Wiks folkhögskola och Kulturutveckling, Region Uppsala.

Ansökan

Lägret riktar sig till dig i åldern 16-20 år. Har du frågor eller behöver hjälp med ansökan hör av dig till oss!

Anmäl dig till sportlovets skrivarkurs här.

Länk till anmälan

Kontakt

Har du frågor eller behöver hjälp med ansökan hör av dig till oss!

wiks.folkhogskola@regionuppsala.se 

018-611 66 05