Mindful Movements - med fokus på hälsa och välbefinnande

Helgkurs i feldenkraismetoden 6-8 november. Lär dig utforska och behärska de små detaljerna som gör stor skillnad under ledning av feldenkraispedagogen Sofie Turse.

Feldenkraismetoden

Helgkursen Mindful Movements 6-8 november på Wiks folkhögskola bygger på Feldenkraismetoden. Feldenkraismetoden är en upplevelsebaserad pedagogik som utgår ifrån att uppmärksamma våra befintliga och vanemässiga rörelsemönster för att kunna ändra dem till mer funktionella rörelsemönster utifrån de olika situationer och behov vi möter i vårt dagliga liv.

Feldenkraismetoden bygger på att använda sig av skelettets mekanik för att avlasta muskulaturen och använda den potential som finns i vår anatomi, vilket också kan bidra till smärtlindring. Feldenkraismetoden är en pedagogik som riktar sig till allmänheten och passar alla åldrar och funktionsnivåer.

Kursinnehåll

Under helgkursen på Wiks folkhögskola kommer du få jobba med att öka kroppsmedvetenheten och på så sätt öka rörligheten, minska anspänningsgraden i musklerna och få en möjlighet att lära om från mindre till mer funktionella rörelsemönster. Tyngdpunkten på kursen ligger på att utforska och behärska de små detaljer som gör stor skillnad.

Kursledare

Ledare för kursen är Sofie Turse, auktoriserad feldenkraispedagog, idrottslärare, och vidareutbildad inom traditionell kinesisk medicin såsom qigong och akupunktur.

Kostnad

Undervisningen är kostnadsfri men du betalar en obligatorisk avgift för gemensam lunch, fika och administrativa kostnader om 500 kronor per person för hela kurshelgen. 

Boende

Vill du bo kvar på Wik kostar boende på vårt internat + kurs 1000 kr per person och kurshelg, inklusive frukost och middag. Alla rum har egen toalett. Lakan, tvål och handduk ingår i kostnaden.

Boende i enkelrum med hotellstandard + kurs kostar 1900 kr per person och kurshelg inklusive frukost och middag.  Boende i dubbelrum kostar 1700 kr per person för del i dubbelrum, inklusive två frukost och middag. Bokning av boende gör du på den digitala ansökningsblanketten du fyller i samband med din kursanmälan.

Schema

Kursen startar fredag kl.16 i skolhuset med gemnsam fika och fredagen avslutas i matsalen  kl. 19.30 med gemensam middag. Lördag och söndag håller kursen på kl. 9-16 med avbrott för gemensam lunch kl. 12.00 samt för fikapaus under för- och eftermiddag.

 

 

Anmäl dig till helgkursen Mindful movement 6-8 november här

Länk till anmälan

Kontakt

E-post: wiks.folkhogskola@regionuppsala.se

Telefon: 018 611 66 50