Screentryck 14-18 juni

Under den här kursen får du lära dig screentryck från grunden, från hur du tar fram ett original till färdigt tryck. Vi testar också varianter som fotoscreen, där du kan föra över fotografier, teckningar och digitala bilder till screenramen. Det krävs ingen tidigare erfarenhet eller förkunskap för att gå kursen. 

Kursinnehåll

  • Presentation av material/utrustning: Tryckunderlag, färger, screendukar och ramar 
  • Genomgång fotoscreen
  • Rengöring av screenramar
  • Beskiktning av screenramar
  • Exponering
  • Framkallning
  • Tryckförfarande
  • Passning, färgpassning
  • Mönsterrapport, mönsterpassning
  • En kort kurs i Photoshop ingår

Under kursen kommer du arbeta med egna projekt. I kursen ingår förevisningar, bildvisningar, individuell lärarhandledning, handledning i grupp samt bilddiskussion enskilt och i grupp.

Material

Screenramar finns att låna, men ta gärna med egna ramar om du har. Ta också med block, USB/extern hårddisk, pennor, sax, maskeringstejp, skyddsrock samt inspirations/skissmaterial till expempel teckningar, tidningsurklipp, foton och digitala bilder. Har du bärbar dator med Photoshop ta gärna med den också. Papper att trycka på finns att köpa på Wik. Om du tar med eget papper så tänk på att det är bra om det är åldersbeständigt papper tiill exempel akvarell, koppartryckspapper eller liknande.

Se till att inte glömma laddare och usb-sladd om du vill föra över bilder från mobilen. Det finns vitt bomullstyg att köpa (ej tvättat) på Wik. För bästa slutresultat ta gärna med egna tyger/kläder som redan är tvättade då otvättat tyg krymper och kan påverka slutresultatet.

Pris

Kurspris: 2000 kr inklusive lunch. Förbrukningsmaterial som färger, degreaser, stripper och kopiering ingår i kursavgiften. Utöver kurskostnaden betalar du extra för  material som tryckpapper, OH-plast och fotoemulsion. Kostnad för extra material: 100 – 2000 kr beroende på förbrukning.

Boende

Vill du bo kvar på Wik under kursen erbjuder vi boende med vandrarhemsstandard eller hotellstandard i fyra nätter inklusive helpension. Bokning av boende gör du i samma formulär som kursansökan. 

Vandrarhem/enkelrum inklusive helpension: 1500 kr per person.
Enkelrum hotell inklusive helpension: 3 300 kr per person.
Dubbelrum hotell inklusive helpension: 2 900 kr per person.   

Kursledare

Tommy Eriksson

Vår kursledare Tommy Eriksson är verksam konstnär med lång pedagogisk erfarenhet. Tommy har undervisat i screentryck och andra trycktekniker i över 20 år.

Schema

Alla dagar kl. 9 – 16 (även lördag och söndag). Självständigt arbete under lördag eller söndag.

Ansökan

Sök sommarens screentryckskurs här.

Länk till ansökan

Kontakt

För frågor om antagning, kost och logi:

Frida Gustafsson
E-post: frida.gustafsson@regionuppsala.se 
Telefon: 018 611 66 05