Sommarkurser 2021

Välkommen till sommaren på Wik och årets sommarkurser. Vill du spela teater, dansa eller kanske utveckla ditt poesiskrivande? På den här sidan hittar du sommarens kortkursutbud.

Vi har många roliga och kreativa sommarkurser att välja på, och vi planerar att genomföra kurserna med stor hänsyn tagen till rådande pandemi och med beredskap inför det föränderliga läget. 

Rådande rekommendationer gör att vi kommer att göra vissa förändringar i sommarverksamheteten, till exempel kommer vi begränsa antalet personer som antas till kurserna med hänsyn till vilka lokaler som kommer användas, vi kommer ha uppdelade lunchtider och organisera så att avstånd kan hållas i matsalen och under raster och vi kommer utökat städning av våra lokaler. Alla sommarens kurser är dessutom avbokningsbara fram till kursstart för att du ska känna dig tygg med att kunna boka kurs på Wik i sommar. Vi rekommenderar att du som går sommarkurs hos oss och pendlar, om möjligt, väljer transport i egen bil istället för buss. Har du frågor gällande folkhögskolans coronaanpassningar är du välkommen att kontakta oss. 


Dans 21-24 juni

Vill du dansa och improvisera i grupp? Sök sommarens danskurs! Kursen passar dig som vill utforska din kropp och ditt uttryck tillsammans med andra. Sista ansökningsdag 20 maj.

Berättarteater 21-24 juni

sommarkursen för dig som vill fördjupa dig i det muntligt traditionsberättande och undersöka olika levande konstnärliga former av berättande inom grioternas berättartradition. Sista anmälningsdag 20 maj.

Screentryck fördjupning 26 juli - 6 augusti

Vill du arbeta med egna projekt och få möjlighet till individuell handledning är sommarens fortsättningskurs i screentryck kursen för dig. Sista ansökningsdag 2 juli.

Vävning 26 juli - 6 augusti

Vill du lära dig att sätta upp din egen väv, prova olika vävtekniker och väva med spännande material - sök årets sommarkurs i vävning. Sista ansökningsdag 2 juli.

Landskapsmåleri 26 juli-1 augusti

Landskapsmåleri i fantastisk miljö på Wik. Om vädret tillåter arbetar vi utomhus. Vi använder olika tekniker som olja, akvarell, akryl eller kritor. Sista ansökningsdag 20 juni.

Läs och skissa staden 2-6 augusti

Lär dig att läsa en byggnad och utforska olika byggstilar samtidigt som du utvecklar dina teckningsfärdigheter. Kursen hålls 2 – 6 augusti på Wik.

Animation 2-7 augusti.

I den här kursen får du lära dig grunden i hur du gör rörlig bild med hjälp av stop motion-teknik. Vi kommer titta på både tekniker för animation med lera och platt animation med papper, så kallad cut-out. Kursen riktar sig till dig som är mellan 15-21 år. Sista ansökningsdag 10 juni.

Teater Ung 2-7 augusti

Vill du jobba intensivt med att skapa en teaterföreställning och träffa andra ungdomar som brinner för teater? Då är det här kursen för dig! Kursen riktar sig till dig som är 15-21 år. Sista ansökningsdag 15 juli.

Unga Skrivare 9 - 13 augusti

Unga Skrivare är ett skrivläger för ungdomar mellan 15-21 år som bor i Uppsala län. Lägret anordnas varje sommar på Wik, Region Uppsala folkhögskola.

Måleriska metoder 9-13 augusti

Det här är kursen för dig som vill prova genvägar till att skapa porträttmålningar. Ta med foton på personer du vill måla av så utgår vi från dem. Vi kommer måla både med akryl och oljefärg.

Keramisk form - bruksföremål och skulptur 16-20 augusti

Under den här sommarkursen får du lära dig grundläggande keramiska tekniker och får praktisk handledning i keramisk form och dess olika uttryck. Sista ansökningsdag 20 juli.

Musikläger 13-18 år

Sök till årets musiksommarläger på Wik och upptäck vilken fantastisk umgängesform musik kan vara! Kursen riktar sig till dig mellan 13-18 år.

Feldenkraismetoden 7-9 juni

Vill du lära dig mer om dig själv ? Med hjälp av sommarens kurs i Feldenkraismetoden kommer du på ett avslappnat sätt kunna utforska och hitta mer funktionella sätt att stå, gå och hålla balansen på.

Screentryck 14-18 juni

Under den här kursen får du lära dig screentryck från grunden, från hur du tar fram ett original till färdigt tryck. Vi testar också varianter som fotoscreen, där du kan föra över fotografier, teckningar och digitala bilder till screenramen. Det krävs ingen tidigare erfarenhet eller förkunskap för att gå kursen. Sista ansökningsdag 14 maj.

Grafik 15-19 juni.

Vill du vidareutveckla dina grafiska kunskaper, eller prova något nytt? Sök vår sommarkurs i djup- och högtrycksgrafik! Sista ansökningsdag 20 juni.

Poesikurs 18-20 juni

Diktens form kan ibland kännas knapp men en dikt kan med få ord uttrycka mycket. Den här kursen vänder sig till dig som är intresserad av att skriva poesi och vill utveckla ditt skrivande. Sista ansökningsdag 20 maj.

Kontakt

Frida Gustafsson