Feldenkraismetoden 7-9 juni

Vill du lära dig mer om dig själv ? Med hjälp av Feldenkraismetoden kommer du på ett avslappnat sätt kunna utforska och hitta mer funktionella sätt att stå, gå och hålla balansen på.

Feldenkraismetoden är en upplevelsebaserad pedagogik som utgår ifrån att uppmärksamma våra befintliga och vanemässiga rörelsemönster för att kunna ändra dem till mer funktionella rörelsemönster utifrån de olika situationer och behov vi möter i vårt dagliga liv.

Feldenkraismetoden bygger på att använda sig av skelettets mekanik för att avlasta muskulaturen och använda den potential som finns i vår anatomi, vilket också kan bidra till smärtlindring. Feldenkraismetoden är en pedagogik som riktar sig till allmänheten och passar alla åldrar och funktionsnivåer. Alla som kan ligga på golvet är välkomna.

Kursinnehåll

Under kursen kommer du få jobba med att öka din kroppsmedvetenhet och rörlighet, minska anspänningsgraden i musklerna och få en möjlighet att lära om från mindre till mer funktionella rörelsemönster. Tyngdpunkten på kursen ligger på att utforska och behärska de små detaljer som gör stor skillnad.

Kursledare

Ledare för kursen är Sofie Turse, auktoriserad feldenkraispedagog, idrottslärare, och vidareutbildad inom traditionell kinesisk medicin såsom qigong och akupunktur.

Kostnad

Undervisningen är kostnadsfri men du betalar en obligatorisk avgift för gemensam lunch, fika och administrativa kostnader om 500 kronor. 

Boende

Vill du bo kvar på Wik under kurstillfället kostar boende:

  • Enkelrum hotell och kurs 1900 kronor, inklusive helpension.
  • Dubbelrum hotell och kurs 1700 kronor, inklusive helpension.

Alla rum har egen toalett. Lakan, tvål och handduk ingår i kostnaden.  

Bokning av boende gör du på den digitala ansökningsblanketten du fyller i samband med din kursanmälan.   

Antagning och anmälan

Sista anmälningsdag 14 maj. Först till kvarn gäller. Om vi får in fler anmälningar till kursen än vi har platser att erbjuda innebär det att din ansökan rangordnas efter det datum du anmälde dig. Vi håller ansökningslänken till kursen öppen efter sista anmälningsdag för dig som vill stå på reservlistan. Söker du kursen efter sista ansökningsdag skickas inget antagningsbesked ut om vi inte har möjlighet att erbjuda dig en plats på kursen.

Avbokningsregler

På grund av covid-19 är det möjligt att boka av kursen ända fram till kursstart utan kostnad.

Med reservation för ändringar.

Kontakt

Frida Gustafsson