Musikläger 12-15 augusti

Sök till årets musiksommarläger på Wik och upptäck vilken fantastisk umgängesform musik kan vara! Lägret riktar sig till dig mellan 13-18 år som älskar musik och vill spela och sjunga tillsammans med andra.

Vi spelar låtar i stilarna pop/rock/jazz/folkmusik, och du får möjlighet att testa ett par olika instrument under helgen, utan press och med fokus på att ha kul, utvecklas och få nya kompisar.

Vi kommer jobba med ensemblespel, alltså att i mindre grupper repa in låtar, och att framföra dem för de andra sist på söndagen. Du som deltar ska helst redan kunna spela lite grann på något instrument och får gärna gilla att sjunga, men du behöver absolut inte vara någon expert! 

Lägret är ett dagläger och pågår mellan ca kl. 10-17, förutom på lördagen då vi lagar middag tillsammans och avslutar dagen kl. 20. Luncher äter vi i Wiks fina matsal. Det finns en fin badplats på Wik så ta gärna med badkläder.

Kursinnehåll

Under sommarens musikläger på Wik kommer du få jobba med stämmor, lära dig att  kommunicera musik med andra och lära dig anpassa ditt spel för att skapa en helhet.  Du kommer också få öva upp din kreativitet genom att ta första kliven att arrangera och komponera musik tillsammans med andra. Du kommer få öva på ödmjukhet, tydlighet och förståelse för andra i en strävan mot ett gemensamt mål. Under kursen delas deltagarna in i tre ensembler med målet att hålla en konsert där varje ensamble spelar upp de låtar de övat på under veckan. Undervisningen består av utlärning av stämmor för respektive instrument. Deltagarna ges tid att öva enskilt med coachning av lärare på sina respektive stämmor och på att öva tillsammans med andra som spelar samma stämma. Framför allt kommer vi öva i ensemblerna för att få ihop rytmik och dynamik till en fungerande helhet. Däremellan kommer vi ha andra typer av musikövningar och lekar för att öva på musicerande och kommunikation, och för att deltagarna ska lära känna varandra bättre.

Kurstider

12-15/8 2021
Undervisningen pågår alla dagar mellan kl 10-17. Lördag 10-20. 

Förkunskapskrav

Vi ser gärna att du som söker kursen har en viss musikvana och att du har prövat att spela något instrument tidigare, men du behöver inte ha mer än de allra mest grundläggande förkunskaperna i musik.

Kursledare

Filip Carvell, Viktoria Ahlman och Marika Wittmar.

Vi som arrangerar lägret arbetar som musikpedagoger. Vi har lång erfarenhet av att spela i orkestrar, spelmanslag och pop- och rockband samt behärskar ett flertal olika instrument och har goda kunskaper i sångteknik och arrangering. Vi behärskar olika musikaliska genrer som rock, pop, folk- och världsmusik.

Lägret arrangeras i samarbete med Region Uppsala, och syftet är att jobba för kreativitet, välmående, icke-diskriminering och mångfald genom musikpedagogisk verksamhet, där alla kan känna att de får och kan vara sig själva och experimentera med sin musikaliska kreativitet.

Pris

Kurskostnad 220 kr inklusive lunch och kaffe. All undervisning på folkhögskola är avgiftsfri.

Avbokningsregler

På grund av Corona är det möjligt att avboka kursen utan kostnad fram till kurstart.

Ansökan

Kontakt

Frida Gustafsson