Läs och skissa byggnader och staden

Kursen är fullsatt! Lär dig att läsa en byggnad och utforska olika byggstilar samtidigt som du utvecklar dina teckningsfärdigheter. Kursen hålls 2 – 6 augusti på Wik.

Kursinnehåll

Teoripass om olika byggnadsepoker genom historien - Lär dig att läsa olika byggnadsstilar - Utveckla ett bildspråk/skisstekniker för olika ord och begrepp - Utforska olika skisstekniker - Använda olika material. Blyerts, akvarell, färgpennor med mera.

Arbetssätt

Vi blandar teoripass med att själva teckna, måla och anteckna på Wikområdet och under utflykter in till Uppsala. Alla deltagare får en egen skissbok att använda under kursen.

Förkunskapskrav

Inga förkunskaper behövs.

Kursledare

David Powell. Davids passion är att resa och skissa. Han är utbildad lärare och har en bakgrund bland annat som 1:e intendent på arkitekturmuseet, lärarutbildare och universitetslektor. Han har en magisterexamen från Liverpool University Department of Architecture och en magisterexamen från Konstfack. Han har författat och redigerat flera publikationer och läromedel om staden. Han har också drivit kulturprojekt genom sitt företag Elderberry AB de senaste 10 åren.

Kurstider

2-6 augusti. Alla dagar klockan 9-16.

Pris

Undervisningen är kostnadsfri. Avgift 1000 kronor för material inklusive lunch och kaffe för hela kurstillfället. Extra materialkostnad på 600 kronor tillkommer.

Boende

Vill du bo kvar på Wik under kurstillfället kan vi erbjuda boende inklusive helpension. Bokning av boende gör du i samma digitala formulär som kursanmälan. 

  • Enkelrum hotell inklusive helpension: 3 300 kronor per person.
  • Dubbelrum hotell inklusive helpension: 2 900 krpnor per person.

Avbokningsregler

På grund av corona är det möjligt att avboka kursen utan kostnad fram till kursstart.

Ansökan

Kontakt

Frida Gustafsson