Animation-Stop Motion UNG 2-7 augusti

I den här kursen får du lära dig grunden i hur du gör rörlig bild med hjälp av stop motion-teknik. Vi kommer titta på både tekniker för animation med lera och platt animation med papper, så kallad cut-out. Kursen riktar sig till dig som är mellan 15-21 år.

Kursinnehåll

Vi börjar med att gå igenom hur man planerar sin berättelse, skriver en storyboard och berättar med bilder. Du kommer få tillverka figurer, rekvisita och scenerier till de filmer vi producerar. När alla delar är på plats arbetar vi fram filmerna scen för scen, en bildruta i taget. Mot slutet av kursen arbetar vi med att lägga på röster, ljudeffekter och filmmusik.

Arbetssätt

Vi kommer varva korta övningar för att lära oss teknikerna med individuellt arbete med egna filmer. Deltagarna väljer själva om de vill arbeta med papper eller lera för sina egna filmer. Det finns möjlighet att arbeta med en mer genomarbetad film eller göra flera kortare animationer.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Utrustning/material

Deltagarna får låna iPads, stativ och lampor. Material finns på plats i form av modellera, ståltråd, färgat papper, pennor och saxar. Det går bra att ta med egen iPad om du vill men den bör då ha programmet Stop Motion Studio Pro installerat. Det går också fint att ta med eget skissmaterial och pennor.

Kursledare

Adina Almén. Adina är utbildad textilkonstnär vid HDK Steneby och blandar många material och tekniker i sin konst. Hon arbetar också som konstpedagog med kurser för barn och ungdomar och har lärt ut stop motion-animation till över 70 skolklasser.

Pris

Undervisningen är kostnadsfri men vi tar ut en avgift på 600 kronor för material inklusive lunch och kaffe för hela kurstillfället.

Pris

600 kr inklusive lunch och kaffe. All undervisning är kostnadsfri men vi tar ut en obligatorisk avgif för material, lunch och kaffe för hela kurstillfället.

Boende

Vill du bo kvar på Wik under kurstillfället kan vi erbjuda boende + kurs inklusive helpension för 900kr. Bokning av boende gör du på samma digitala blankett som kursanmälan.

Avbokningsregler

På grund av corona är det möjligt att avboka kursen utan kostnad fram till kursstart.

Ansökan

Sök sommarkursen i animation för dig mellan 15-21 år här.

Länk till ansökan.