Dans 1-5 november

Vill du fördjupa dig i dans och koreografi?

Under fem dagar får du utvecklas inom dansen genom lektioner i jazzdans och modern dans. Du kommer också få delta i workshops med fokus på eget skapande och improvisation. Tillsammans med danskonstnären Emelie Englund får du prova olika metoder för skapande och koreografera både enskilt och i grupp. Du kommer att få verktyg för att kunna improvisera med dans samt lära dig färdiga dansfraser. Under kursens sista dag visar vi upp delar av veckans arbete för varandra, likt en dansföreställning. Du behöver inte ha dansat jazzdans eller modern dans tidigare. Lägret riktar sig även till dig med bakgrund inom andra dansstilar så att vi kan ta del av varandras olika rörelsespråk och stilinfluenser. 

Kursledare

Emelie Englund, Danspedagog och Koreograf.

Emelie Englund arbetar med dans i Uppsala, både som pedagog och koreograf. Hennes bakgrund ligger främst inom jazzdansen men hon har studerat alla möjliga stilar med speciellt fokus på modern dans. Utbildningen gavs på Stockholms Konstnärliga Högskola mellan åren 2011-2015 och Emelie har efter det fortsatt utveckla sin dans och skapande genom ett flertal vidareutbildningar i USA, Israel såväl som hemma i Sverige. I sitt skapande vill Emelie låta friheten och utforskandet av dansen vara den största drivkraften samtidigt som hon väger in musikens betydelse för stämning och inspiration. En samverkan mellan kropp, sinne och yttre faktorer som till exempel musik är en viktig del av Emelies metoder i danssalen.

Kurstider

Kursen pågår måndag- torsdag kl. 9:15-14:40. Fredag kl. 9:15-15:00. Under fredagen mellan kl. 13-15 finns utrymme för kortare gemensam uppvisning/avslutning.

Pris

300 kr inklusive lunch och kaffe/te. All undervisning är kostnadsfri men vi tar ut en obligatorisk avgif för lunch och kaffe/te för hela kurstillfället.

Boende + kurs

Vill du bo kvar på Wik under kurstillfället kan du boka boende + kurs inklusive helpension för 600kr. Bokning av boende gör du på samma digitala blankett som kursanmälan.

Ansökan

Sök höstlovskursen i dans här.

Länk till ansökan.

Kontakt

För frågor om kursinnehåll:

Kajsa Bilius
E-post: kajsa.bilius@regionuppsala.se 

För frågor om antagning, kost och logi:

E-post: wiks.slott@regionuppsala.se
Telefon: 018 611 66 60