Grafisk utställning

I Wik slotts tornrum kan du mellan 18 februari – 2 april 2023 se ett urval av Grafiska sällskapets medlemmars grafiska verk med det slottsinspirerande temat "Min borg".

Vernissage 18 februari

Vernissagen är öppen för allmänheten och sker den 18 februari klockan 12. Du behöver inte boka plats eller anmäla dig – det är bara att komma.

Klockan 13 hälsar Johannes Ehnsmyr, strateg vid Region Uppsala, välkomna. Grafiska sällskapets ordförande Anne-Lie Larsson Ljung inviger därefter utställningen Min borg och samtalar om grafikens betydelse idag. 

Utställningens öppettider

Öppettider onsdagar och lördagar klockan 11 – 16.

Föreningen Grafiska sällskapet

Grafiska sällskapet är en ideell förening med cirka 430 konstnärer runt om i hela landet. Gemensamt för medlemmarna är att de alla har ett intresse för grafik. Konstnärsmedlemmarna är aktiva konstnärer som uttrycker sig med hjälp av konstgrafiska metoder i grafiska blad.

Föreningen bildades 1910 av en handfull konstnärer och avsikten var, då som nu, att bättre tillvarata grafikernas intressen, visa grafik genom att ordna utställningar och sprida information om grafiken som konstart. Grafiska Sällskapet driver ett galleri på Hornsgatan i Stockholm. Dit lämnar konstnärsmedlemmarna ständigt in nya blad på galleriet och därför finns det alltid ny konst att se på eller att köpa.

Bild:  Grafiskt blad Min Borg-Bostadsområde av Catherine Johansson 

Kontakt

Wiks slott