Konsert med Uppsala Kammarsolister 28 oktober

Välkommen till en konsert i Riddarsalen på Wiks slott med Uppsala Kammarsolister, en stråkensemble i världsklass som består av några av Sveriges främsta musiker. Konserten är en del av Region Uppsalas 100-årsfirande på Wik.

Tid och plats

Den 28 oktober klockan 15–17. Konserten är uppdelad i två akter och hålls i Riddarsalen på Wiks slott. Enklare förtäring finns att köpa i pausen. 

Biljetter

Konserten är fullbokad.
Fri entré. Boka din konsertplats hos Wiks slott via mejl eller telefon 018-611 66 60.  

Om Uppsala Kammarsolister

I Uppsala Kammarsolister ingår Nils-Erik Sparf, violin, Klara Hellgren, violin, Brusk Zanganeh, violin, Ylvali McTigert Zilliacus, viola och Per Nyström, cello. Som konsertmästare respektive stämledare utgör medlemmarna också stommen i Uppsala Kammarorkesters stråksektion.

Ensemblen förfogar över en gedigen repertoar som sträcker sig från barock till nutida musik och hyllas ofta för sina fantasifulla och personliga tolkningar. Som musikaliska grundbultar står Mozart och Brahms stråkkvintetter, de senare finns inspelade på en kritikerrosad cd från 2013. Uppsala Kammarsolister spelas även flitigt i Sveriges Radio P2.

Ensemblens sammansättning av fem likvärdiga stråksolister, där samtliga violinister altenerar med viola och ingen har rollen som primarie, skapar en särskild flexibilitet och dynamik i det musikaliska uttrycket. Genom sin populära kammarmusikserie i Uppsala Konsert & Kongress, intar ensemblen en särställning i Uppsalas musikliv. Varje år utarbetas en serie med sex nya unika välavvägda program, ofta tillsammans med välkända gästartister ur den yppersta kammarmusikeliten.