Trio X 28 juni

Välkommen till en genreöverskridande musikkväll i Trädgårdsbaren med Trio X! Trion bjuder på stor stilistisk bredd inom genrerna jazz, visor, latin, folkmusik, klassisk, soul, pop och rock. Konserten startar klockan 19. Fri entré.

Trio X är en av Sveriges mest välrenommerade pianotrios. Trions särprägel är utforskande och gränsöverskridande musik och de erfarna musikerna låter sig inspireras av många olika genrer.

Om Trio X

Trio X påbörjade sitt samarbete 2002. De har sedan dess spelat in flera skivor, samarbetat med flera välkända artister och turnerat både i Sverige och utomlands. Gruppen utforskar ständigt sina musikaliska möjligheter och hur de kan utveckla den spännande trioformen.

Trio X är anställda av Musik i Uppland och den mångsidiga ensemblen arbetar inom länsmusiken med många olika projekt. Spelningar på jazzklubbar, konserthus och stora festivaler varvas med konserter i klassrum och inom vård och omsorg. Musikerna fungerar även som inspirationskälla och lärare till amatörgrupper. Trion har gjort ett flertal uppskattade produktioner riktade till barn och ungdomar och har haft ett flerårigt samarbete med kompositören Per Egland inom skapande skola. 

Trio X består av:

Lennart Simonsson – piano

Per V Johansson –  bas

Joakim Ekberg – trummor

Samarbetspartners

Bland Trio X många samarbetspartners kan nämnas Svante Henryson, Bengan Janson, Meta Roos, LaGaylia, Mikael Samuelson, Claes Janson och Jojje Wadenius. Trion samarbetar även med körer såsom Orphei Drängar i populära Caprice, samt orkestrar som Uppsala Kammarorkester och Kungl. Filharmoniska Orkestern. Vid ett flertal tillfällen har trion också turnerat i Estland med den estniske stjärnsaxofonisten Lembit Saarsalu. 2012 bjöds de in till internationell jazzfestival i Kursk.

Sedan 2010 är trion värdar och moderatorer i en mycket populär konsertserie i Uppsala Konsert & Kongress – Carte Blanche, en konsert med dubbelt överraskningsmoment i form av hemliga gäster. Tradition har även julkonserter i Uppsala Missionskyrka blivit. Samarbete med Uppsala Stadsteater har bland annat resulterat i medverkan i föreställningen, Soundtrack of your life.

Boka bord

Njut av somriga rätter och svalkande dryck i Trädgårdsbaren i samband med konserten. Ring 018 611 66 60 eller mejla för att boka bord.

Boka hotell

Gå direkt från konserten till en skön säng och vakna upp till fågelkvitter och en härlig frukostbuffé. Läs mer om våra hotellpaket här. Ring 018 611 66 60 eller mejla för att boka boende.

Hitta på sidan