Trädgårdskurs

På vår Trädgårdskurs får du tillsammans med trädgårdsmästare Per Axell nya kunskaper för att kunna förverkliga dina drömmars trädgård. Kursen vänder sig till dig som har ett intresse för trädgård och odling.

Välkommen till sommarens trädgårdskurs på Wik. Trädgårdskursen är både praktisk och teoretisk. Vi kommer främst att vara utomhus och jobba praktiskt i Wiks fantastiska park och trädgårdsmiljöer. Den teoretiska delen har vi i våra vackra konferenslokaler på Wiks slott. Hos oss på Wiks slott finns både hotell och restaurangverksamhet, en vacker badplats och en unik miljö när det gäller park och trädgård. 

Eftersom kursen innehåller praktiskt arbete så är oömma kläder och arbetshandskar att rekommendera. Ta gärna med dig beskärningssåg och sekatör. När vi har trädgårdsplanering utgår vi från din egen tomt, så ta med en tomtritning. Om du inte har någon tomtritning kan du beställa en från din hemkommun.

Kursledare på trädgårdskursen

Kursledare är Per Axell som driver firma Tibbleborg Trädgårdsdesign och har mångårig erfarenhet av trädgårdsplanering och trädgårdsskötsel. Per är kursledare och utbildare inom trädgård med beskärning, ympning och trädgårdsdesign som specialitet.

Program för trädgårdskursen

Måndag

På måndag har vi beskärning av fruktträd och teori och genomför praktiska övningar i äppellunden.

Tisdag

På tisdag har vi beskärning och genomför praktiska övningar i äppellunden.

Onsdag

På onsdag har vi trädgårdsplanering. Vi tittar på grunderna i hur en trädgård planeras med utgångspunkt från din egen trädgård.

Torsdag

Trädgårdsplanering och trädgårdsskötsel i praktiken: Hur får jag en lättskött trädgård med ett minimum av ogräsrensning och friska frodiga växter.

Fredag

På fredag har vi trädgårdsplanering och trädgårdsskötsel. Vi genomför ett praktiskt projekt i Wiks trädgård.

Trädgårdskurs på Wik

Trädgårdskursen är mellan den 27 juni till 1 juli 2022. Vi startar klockan 9 och avslutar klockan 16 varje dag. Det finns plats för 15 deltagare på kursen.

Pris för kursen

Pris för trädgårdskurs inklusive lunch och fika är 3 000 kronor per person. För dig som vill finns det möjlighet att boka boende hos oss under kursen. Priset för trädgårdskurs inklusive boende i enkelrum, helpension, lunch och fika är 5 400 kronor per person.

Anmälan till kursen

Du är välkommen att anmäla dig till kursen. 

Anmälan