Vävkurs på Wik

Välkommen på en kurs med trasvävning i fokus. På kursen får du lära dig konsten i att sätta upp en väv och med varierande tekniker skapa vävar i olika mönster och färger.

Det här är kursen för dig som är nybörjare eller har vävt tidigare och vill utveckla din kunskap om handarbete. Vi kommer fokusera mycket på att utveckla dina kunskaper inom vävning och handarbete. Kursen är i 10 dagar. Den startar måndag 27 juni  klockan 9 och avslutas onsdag 6 juli klockan 13. 

På Wik finns en otrolig bank av kunskap kring slöjd och hantverk samt en förståelse för hur det går att använda material, redskap och tekniker på ett hållbart sätt. Vi passar därför på att använda oss av den kunskapen och inspirationen i en rad traditionella hantverk.

Kursen är i Tengboms vävstuga på Wikområdet och under kursen väver du i riktiga golvvävstolar. Det finns färdiga mattvarpar att köpa och mycket återbruksmaterial i form av trasor att gratis nyttja. Har du särskilda önskemål tänk på att ta kontakt med oss i god tid. Ta med oömma kläder, sax och måttband till kursen. 

Kursens mål

Efter avslutad kurs ska du känna att du har utvecklat dina kunskaper inom vävning och handarbete så du kan skapa egna handarbeten

Förkunskaper

Kursen är på nybörjarnivå eller fortsättning och passar dig som:

  • har vävt och eller hållit på med hantverk någon gång.
  • vävde och hantverkare för många år sedan och vill fräscha upp allt igen
  • har lärt dig väva på egen hand och vill få en sammanhängande genomgång av grunderna
  • har planer på att väva tyger och handarbeta i mer hållbara tyger till dräkt eller inredning.

Om kursledaren

Rosemari Kastell Port är textillärare och vävlärare. Hon är utbildad på Uppsala universitet och har 45 års egen väverfarenhet. Hon driver företag och har tidigare varit väv och handarbetslärare på Wiks folkhögskola.

Pris och anmälan

Kursavgift, lunch och fika: 5 870 kr/person för 10 dagar.
Kursavgift, lunch, fika och kvällsmål 7 070 kr/person för 10 dagar.

Materialkostnad för eventuellt material och studiebesök tillkommer utöver kursavgiften.

Sista anmälningsdag är den 1 juni 2022. Anmäl dig via anmälningsformuläret nedan. Har du frågor så mejlar du till wiks.slott@regionuppsala.se eller ringer till oss på telefonnummer 018-611 66 60.

Måltider

Alla måltider serveras på Wiks slott. Anmäl önskemål om kost, specialkost och eventuell allergi till oss i samband med anmälan.

Boendealternativ

Du kan välja att komma över dagen eller att bo på Wik. Vill du bo på Wik kan du boka boende i enkelrum med frukost. Pris för boende i tio dagar i enkelrum inklusive frukost är 5 000 kronor.

Boendet är i hotellrum i byggnader intill slottet och kurslokalen, med dusch och toalett på alla rum, städning ingår. Boendet är tillgängligt från klockan 15 dagen före kursstart och ska lämnas senast klockan 9 på avresedagen.

Välkommen till en lärorik kurs i en fantastisk miljö!

Anmälningsformulär vävkurs