Smakupplevelser

ChokladprovningChokladbitar för chokladprovning på Wiks slott.

Älskar du choklad? Gå på vår trevliga chokladprovning och njut av fantastisk choklad av hög kvalitet. Förutom en härlig smakupplevelse får du dessutom lära dig om chokladens fascinerande historia. Aztekerna kanske inte kände till exakt vilka hälsoeffekter choklad faktiskt ger, men ändå värderade de chokladen högt. Idag är det bevisat att choklad framkallar samma sorts känslor som när vi är förälskade.

Under chokladprovningen kommer du att upptäcka en helt ny värld av härliga aromer och smaker.  

Ostprovning

Vi har förmånen att ha Skogsbackens ost precis runt kOst för ostprovning på Wiks slott.nuten och därmed är ett samarbete en självklarhet. Under en ostprovning får ni prova fem till sex ostar tillsammans med lokala marmelader. Ni får höra om ostens historia och om hur de olika ostarna tillverkas.

Kontakta oss för bokning och priser.

Dryckesprovning

Brinner du för vin och vill lära dig mer om de olika druvorna och dess karaktärer passar en vinprovning perfekt. Vi lägger upp provningen helt efter dina önskemål. Du kanske bara vill prova röda viner eller lära dig mer om hur man kombinerar vin och mat. Eller är champagne ditt stora intresse? Har du kanske funderat på hur en avec bäst avnjuts? 

Kontakta oss så hjälper vi dig att sätta ihop en provning som passar för just ditt sällskap.

Viner för vinprovning på Wiks slott.

Foto: Marih Jonsson, Per Wahlstedt

Kontakt