Historiskt och modernt

I en miljö med historisk atmosfär har vi skapat ett modernt konferenscentrum. Slottets speciella arkitektur och karaktär bidrar till rymd för nya tankar och idéer, inspiration i arbetsmötet. Här möts 1400-tal och nutid i en unik kombination.

Konferensutrustning

I våra konferenslokaler och i merparten av grupprummen finns projektorer. Även datorer finns tillgängliga när ni behöver. I Riddarsalen som är vår största lokal finns komplett ljudsystem med trådlösa mikrofoner och en hörslinga. Önskar ni något annat material eller AV-utrustning tveka inte att prata med vår reception så ordnar vi det.

Trådlöst nätverk finns i hela anläggningen. Självklart finns också vår konferensvaktmästare till hands om ni har några frågor.

Maten – en viktig helhetsupplevelse

Maten är en viktig helhetsupplevelse, den ska både vara vacker för ögat, välsmakande och i samklang med naturen. På Wiks slott erbjuder vi ekologiskt och närodlat i så stor utsträckning som möjligt. Och i vår medeltida matsal med takvalv, Borgsalen, blir måltiden till en speciell och stämningsfull stund. Också i Knektkammaren hålls många gemytliga middagar.

Vi skapar hela tiden nya spännande menyer. Goda vegetariska alternativ erbjuds vid varje måltid. Vi har också omsorgsfullt komponerade festmenyer för särskilda tillfällen. Låt oss veta om ni har speciella önskemål!

Restaurangen på Wiks slotts konferensanläggning blev under våren 2019 KRAV-certifierad. Slottets restaurang har granskats och godkänts av Kiwa, ett oberoende certifieringsbolag.

På kvällen finns goda drycker att handla i slottsbaren som ligger en trappa ned mitt emot Borgsalen. Två specialiteter är husets egna drinkar Ida Mary och Mörner. Och i slottets sällskapsrum lutar ni er bekvämt tillbaka.

Aktiviteter

Krydda er konferens med en rolig aktivitet. Vi erbjuder våra konferensgäster en mängd olika aktiviteter i samband med er vistelse här.

Läs mer om vilka aktiviteter vi erbjuder.

Bastu, gästdator och souvenirer

Det finns också en gästdator, skrivare och telefon till ert förfogande. Och i receptionen har vi försäljning av souvenirer och lite smått och gott. I Stenhuset finns en bastu med hela Lårstaviken som blickfång där ni kan varva ned efter ett intensivt arbete. Vi har även ett slottsteleskop där ni kan blicka ut i rymdens oändlighet.

Kreativa möten i historiska miljöer

Vi har femton konferens- och grupprum i olika storlekar, från 14 m2 till 115 m2. Nio av dessa rum finns på Slottet.

I det vackra Stenhuset från 1700-talet finns också konferenslokaler. Ni kan även förlägga er konferens i Sjöstugan som ligger tio meter från Mälarens vatten nära båtbryggan på Wik. Den är anpassad för möten med små grupper (åtta till tio personer) som vill arbeta enskilt.

Varmt välkommen att kontakta oss för att skräddarsy ert möte på Wik!