Gå på guidad tur på Wik i sommar

Vill du lära dig mer om Wiks slott och människor som bott här? Häng med på en guidad visning! Vi startar redan den 8 maj på temat Sagor och sägner. Guidningarna är utomhus och pågår i 1,5 timme. De kostar 295 kronor och då ingår fika efteråt.

I sommar kan du gå guidad visning här på Wik. Vi erbjuder från och med maj en guidning på tema Sagor och sägner. Vi berättar om intressanta människor som bott på Wik genom seklernas gång. Berättelser om hjältedåd, trassliga släktförhållanden, skandaler, livsöden, några av dem som hälsar på från andra sidan och några sagor och sägner kommer att kanta vår väg genom Wiks område.

I juli startar vi också en guidning på temat kvinnorna på Wik där vi berättar om kvinnorna på Wik och deras liv, villkor och arbete genom tiderna. Wiks historia berättas utifrån kvinnorna som levt och verkat på platsen, och de får också spegla tusen års kvinnohistoria. Utifrån källorna är de flesta namngivna kvinnorna i berättelsen ägare till Wik, men vi vill också lyfta fram andra kvinnor som levt och arbetat på Wik. 

För mer information om tider för guidningarna och hur du bokar, klicka på länken här nedanför. 

Guidade turer på Wiks slott

Läs mer och boka här!

Kontakt

Wiks slott