Trädgårdskurs på Wiks slott i juli

Ägna en vecka åt att fördjupa dina trädgårdskunskaper och samtidigt njuta av Wiks fantastiska miljö och goda mat.

Kursledare är Per Axell som driver firma Tibbleborg Trädgårdsdesign och har mångårig erfarenhet av trädgårdsplanering och trädgårdsskötsel. Per är kursledare och utbildare inom trädgård med beskärning, ympning och trädgårdsdesign som specialitet.

När: 20–24 juli 2020, kl. 09.00–16.00

Måndag: Beskärning av fruktträd, teori. Praktiska övningar i äppellunden.Trädgårdskurs i juli med Per Axell
Tisdag: Beskärning. Praktiska övningar i äppellunden.
Onsdag: Trädgårdsplanering. Vi tittar på grunderna i hur en trädgård planeras med utgångspunkt från din egen trädgård.
Torsdag: Trädgårdsplanering och trädgårdsskötsel i praktiken: Hur får jag en lättskött trädgård med ett minimum av ogräsrensning och friska frodiga växter.
Fredag: Trädgårdsplanering och trädgårdsskötsel forts. Avslut på eftermiddagen.

Vi kommer att mestadels var utomhus och jobba praktiskt i Wiks fantastiska park och trädgårdsmiljöer. När vi är inomhus erbjuder Wik rymliga lokaler gott om utrymme.

Eftersom det är en del praktiskt arbete så är oömma kläder att rekommendera, samt arbetshandskar och gärna beskärningssåg och sekatör. När vi har trädgårdsplanering utgår vi från din egen tomt, så ta med en tomtritning. Om du inte har någon kan du beställa från din hemkommun.

Pris: Enkelrum med frukost & kurs 4 225 kr Dubbelrum med frukost & kurs 3 625 kr Dagpaket; Kurs & lunch (ej middag, logi) 2 995 kr

Trädgården är hjärtat i verksamheten på Wiks slott. Här odlar trädgårdsmästaren i både växthus och i parken, och här finns gott om plats för den som vill slå sig ned en stund och njuta. Med anledning av Covid-19 anpassar vi verksamheten med nödvändiga åtgärder och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regeringsbeslut.

Begränsat antal platser (max 15 deltagare). Välkommen med din anmälan!
Wiks slott, 018-611 66 60, wiks.slott@regionuppsala.se