Besök och upplev

Wiks slott är ett perfekt utflyktsmål för dig som vill promenera eller bara vara i ett naturskönt område vid Lårstaviken - en del av Mälaren. Till slottet hör en slottsträdgård och en naturpark med fina promenadstigar. Här kan du gå kurser, delta i evenemang och olika upplevelser i en vacker och historisk miljö.

På Wik finns en fin badplats som många besöker under sommaren och längs den fina naturstigen finns mer information och fakta om platsen. Vi arrangerar välbesökta marknader på Wik under höst och vinter och olika upplevelser under sommaren. Vi har flera trädgårdskurser där du lär dig mer om fruktträd och odling. 

Mat på Wik

Njut av lokalproducerade luncher och kvällsmenyer med råvaror från egen trädgård och närliggande gårdar.

Historiska guidningar

Vill du lära dig mer om platsen Wik och människorna som bott här? Mellan 8 maj och 14 augusti 2021 ordnar vi två olika guidningar om kvinnorna på Wik och på tema sagor och sägner.
Badplatsen vid slottet är utrustad med en tillgänglighetsanpassad badramp, en stor gräsyta, brygga och  hopptorn.

Wikbadet

Välkommen till en naturskön badplats vid slottet. Här finns en tillgänglighetsanpassad badramp, en stor gräsyta, brygga och hopptorn.

Fruktträdsutbildning

Välkommen till Wiks slotts Fruktträdsutbildning. Kursen är uppdelad i två delar och pågår under nio dagar. Första delkursen hålls i februari och den andra delkursen i september. Kursstart 18 februari 2021.
Besök gärna Wikparken. En härlig naturpark som håller öppet året om.

Wikparken

Wikparken är en härlig naturpark som håller öppet året om. Här kan du flanera och promenera i din egen takt nära naturen.
Wiks slott arrangerar två välbesökta marknader varje år.

Marknader

Wiks slott brukar arrangera två välbesökta marknader varje år, skördemarknaden i september och julmarknaden i december.

Wiks slott