Historiska guidningar

Mellan den 8 maj och 14 augusti 2021 ordnar vi guidningar utomhus på Wik för dig som vill lära dig mer om platsen och människorna som bott här. Guidningarna är på 1,5 timme, kostar 295 kronor och fika efteråt ingår.

Pris

295 kronor per person inklusive fika.
Barn 0-5 år gratis, barn 6-12 år halva priset.

Guidning tema sagor och sägner

Under turen berättar vi om intressanta människor som bott på Wik genom seklernas gång. Det blir en del sägner och beskrivningar av spöken som dyker upp ibland. Vi berättar om olika tider och människors liv och leverne på Wik. Berättelser om hjältedåd, trassliga släktförhållanden, skandaler, livsöden, några av dem som hälsar på från andra sidan och några sagor och sägner kommer att kanta vår väg genom Wiks område.

Augusti

Torsdag 5 och 12 augusti klockan 11.00
Lördag 7 och 14 augusti klockan 11.00 

Guidning tema kvinnorna på Wik

Under den här guidningen berättar vi om kvinnorna på Wik och deras liv, villkor och arbete genom tiderna. Wiks historia berättas utifrån kvinnorna som levt och verkat på platsen, och de får också spegla tusen års kvinnohistoria. Utifrån källorna är de flesta namngivna kvinnorna i berättelsen ägare till Wik, men vi vill också lyfta fram andra kvinnor som levt och arbetat på Wik. Mer fokus läggs på vissa av kvinnorna, till exempel Ramborg Israelsdotter och Sigrid Bielke.

Augusti

Lördag 7 och 14 augusti klockan 13.00

Boka

För att boka, klicka på länken nedanför. Meddela hur många personer ni är, vilken guidning ni vill gå och vilken dag och tid.

Covid-19

Vi anpassar guidningarna efter aktuella lokala rekommendationerna från Region Uppsala med anledning av covid-19 och med begränsat antal deltagare i varje grupp. I dagsläget max åtta personer inklusive guide. OBS! Guidningarna sker utomhus på området med anledning av pandemin och vi betraktar slottet utifrån. Slottet är också under renovering och därför inte tillgängligt just nu.

Historisk guidning på Wik.

Boka plats här!

Aktuella rekommendationer Covid -19

Läs mer här!

Så här jobbar vi för att minska smittan under pandemin.

Läs mer här!

Kontakt

Wiks slott