Trädgårdskurs på Wik

Passa på att fördjupa dina trädgårdskunskaper under en vecka och samtidigt njuta av Wiks fantastiska miljö, goda mat och härliga sommarkvällar.

Foto på Wiks slott under sommaren. Lupiner och rosro från rabatten tcäker stor del av nedersta delen av fotot.Välkommen till sommarens trädgårdskurs på Wik. Kursen kommer till stor del hållas utomhus med praktisk jobb i Wiks fantastiska park- och trädgårdsmiljöer. När vi är inomhus för teoretiska genomgångar erbjuder Wik rymliga lokaler med gott om plats att sprida ut sig. Vår verksamhet är coronanapassad och vi följer myndighetens rekommendationer gällande städning, hygien och vädring av våra kurslokaler.

Eftersom kursen innehåller praktiskt arbete så är oömma kläder och arbetshandskar att rekommendera. Ta gärna med dig beskärningssåg och sekatör. När vi har trädgårdsplanering utgår vi från din egen tomt, ta med en tomtritning. Om du inte har någon tomtritning kan du beställa en från din hemkommun

Kursledare

Kursledare är Per Axell som driver firma Tibbleborg Trädgårdsdesign och har mångårig erfarenhet av trädgårdsplanering och trädgårdsskötsel. Per är kursledare och utbildare inom trädgård med beskärning, med ympning och trädgårdsdesign som specialitet.  

Kursdatum

28 juni – 2 juli 2021. Maxantal: 15 deltagare.

Kursupplägg

  • Måndag: Beskärning av fruktträd, teori. Praktiska övningar i äppellunden.
  • Tisdag: Beskärning. Praktiska övningar i äppellunden.
  • Onsdag: Trädgårdsplanering. Vi tittar på grunderna i hur en trädgård planeras med utgångspunkt från din egen trädgård.
  • Torsdag: Trädgårdsplanering och trädgårdsskötsel i praktiken: Hur får jag en lättskött trädgård med ett minimum av ogräsrensning och friska frodiga växter.
  • Fredag: Trädgårdsplanering och trädgårdsskötsel. Vi genomför ett praktiskt projekt i Wiks trädgård.

Pris

  • Boende i enkelrum inklusive helpension och kurs 5 400:-/p.
  • Boende i del i dubbelrum inklusive helpension och kurs 4 800:-/p.
  • Helpension och kurs (ej boende) 3 000:-/p.

Vi ser fram emot en fullspäckad kurs med både praktiska och teoretiska moment samt tid för rekreation med härliga middagar, långa kvällspromenader längst Lårstavikens vatten och uppfriskande bastubad.

Trädgårdskurs på Wik slott sommaren 2021.

Anmäl dig här!

Kontakt

Telefon: 018 611 66 60

E-post: wiks.slott@regionuppsala.se