Mobil-workshoppar

På Infotekets kostnadsfria workshoppar får du kunskap och inspiration om appar, mobilinställningar eller datorprogram som kan göra ditt eller din anhöriges vardagsliv lite enklare. Varje workshop innehåller både en teoretisk genomgång och praktiska övningar där du i egen takt får prova på.

Program för workshoppar

Koll på vardagen med Google Keep (IOS + Android)

Lär dig använda appen Google Keep. Där kan du enkelt samla dina idéer, listor och anteckningar. Appen kan dessutom ge dig påminnelser vid en viss tid, eller på en viss plats.

Filmade budskap och QR-koder (IOS)

Lär dig att snabbt sätta ihop bilder och filmklipp till korta filmer med apparna Clips eller Shadow Puppet. Lär dig att med QR-koder göra dina filmer tillgängliga, precis där någon behöver dem. Skillnaden mellan de båda apparna är att Clips möjliggör undertextning till filmerna du skapar. Appen finns som standard i iphone (Ej att förväxla med betalappen Clipsk). För att skapa QR-koder arbetar vi med appen Cloud QR som kostar cirka 60 kronor.

Boka workshop 

På infoteket erbjuder vi grupper att boka workshop. Kontakta oss för bokning av tid som passar.

Anmäl intresse med e-post till infoteket@regionuppsala.se eller via telefon 018-611 66 77.

Uppge vilken workshop det gäller, var gruppen kommer ifrån, antal deltagare och önskemål om tidpunkt. Har ni egen idé om ämne för workshop är ni välkommen med förfrågan om det.

För enskilda

För dig som inte har möjlighet att komma tillsammans med en grupp försöker vi erbjuda andra sätt att ta del av workshopparna. Kontakta infoteket så försöker vi hitta ett sätt och en tidpunkt som passar dig. Har du egen idé om ämne för workshop är du välkommen med förfrågan om det.