It-support

It-strul? Lugn, supporten hjälper dig.

Riktlinjer och rutiner covid-19

Styrande dokument gällande covid-19

Smittskydd

Samlad information från Smittskyddsenheten.

Digitala sammanträden 

För dig som är förtroendevald i Region Uppsala.

Pressmeddelanden från Region Uppsala

Dansutbildning startar på Wiks folkhögskola

2021-10-21
Efter beslut av kulturnämnden är det nu klart: en ettårig dansutbildning kommer att starta på Wiks folkhögskola höstterminen 2022. Utbildningen riktar sig till dansintresserade och dansverksamma med intresse för kulturprojekt. Fokus kommer att ligga på att arbeta fram och genomföra dansprojekt i samspel med samhället.

Region Uppsala överklagar IVO-beslut

2021-10-21
Region Uppsala överklagar beslutet från IVO om att Region Uppsala måste inrätta 30 nya vårdplatser på Akademiska sjukhuset för att inte behöva betala ett vite på 20 miljoner kronor. Bland annat vänder sig Region Uppsala mot att beslutet är otydligt och att tidsgränsen är för snävt satt.

Föräldrar rekommenderas hålla små barn hemma för att undvika RS-virus

2021-10-19
Den pågående epidemin av RS-virus bland barn slår hårt mot hälso- och sjukvården i Uppsala län. Nu går smittskyddsläkaren i Region Uppsala ut med skärpta rekommendationer.

Drop-in överbelastat: boka helst tid för vaccination mot covid-19

2021-10-14
Just nu är det mycket högt tryck på drop-in-verksamheten för vaccinationen mot covid-19 och väntetiderna blir långa. Därför vädjar nu Region Uppsala om att alla som har möjlighet att i stället boka tid via 1177.se eller telefon gör det.

Region Uppsala får bedriva nationell högspecialiserad vård för moyamoya

2021-10-13
Nu står det klart att Region Uppsala/Akademiska sjukhuset tilldelas tillstånd att bedriva nationell högspecialiserad vård för moyamoya, en sjukdom som drabbar blodkärlen i hjärnan. Beslutet, som fattades av Nämnden för nationell högspecialiserad vård den 13 oktober, innebär att avancerade utredningar och operationer vid moyamoya koncentreras till två sjukhus i landet.

Nytt luftvägsspår på Närakuten ska avlasta barnakuten

2021-10-12
Just nu pågår en RS epidemi bland barn i Uppsala län. Barnakuten på Akademiska barnsjukhuset har haft ett dubbelt så stort patientinflöde som normalt. För att avlasta och lätta på trycket öppnar Region Uppsala i slutet av vecka 41 ett nytt, extra luftvägsspår på Uppsala Närakut vid Samariterhemmet. Målgruppen är barn från ett år med förkylningssymtom.
Läs fler nyheter i vårt pressrum