Om kriget i Ukraina

Information om kriget i Ukraina för vårdgivare.

Vaccination mot covid-19

Information för vårdgivare som har uppdraget att vaccinera mot covid-19 i Uppsala län.

It-support

It-strul? Lugn, supporten hjälper dig.

Riktlinjer och rutiner covid-19

Styrande dokument gällande covid-19.

Smittskydd

Samlad information från Smittskyddsenheten.

Digitala sammanträden 

För dig som är förtroendevald i Region Uppsala.

Nyheter

2023-01-31 Pressmeddelande
2023-01-18 Pressmeddelande
Idag startar ett nytt projekt som ska utveckla användningen av 3D-skrivare inom vården, forskningen och life science-industrin. En rad aktörer, däribland Region Uppsala, Uppsala universitet, STUNS och Uppsala Innovation Centre, har gått samman i en gemensam treårig satsning som syftar till att stärka samverkan mellan forskningen, näringslivet och vården.
2023-01-16 Pressmeddelande
42 procent av män mellan 18 och 29 år upplever besvär av ensamhet och isolering, 5 procent uppger svåra besvär. Motsvarande siffror för kvinnor mellan 18 och 29 år är 38 procent respektive 4 procent. Rökningen fortsätter att minska – och för första gången någonsin är det nu vanligare att kvinnor snusar än att de röker. Detta är några av resultaten från den senaste befolkningsundersökningen Liv och hälsa, genomförd av Region Uppsala.
2022-12-21 Pressmeddelande
Munskydd och en uppmaning till besökare och medföljande att vara mycket restriktiva med att komma till hälso- och sjukvården. Det är två av åtgärderna som Region Uppsala vidtar för att försöka begränsa smittspridningen i vården.
2022-12-20 Pressmeddelande
2022-12-20 Pressmeddelande
Region Uppsala tilldelas cirka 40,7 miljoner kronor i EU-medel från Europeiska socialfonden för projektet ISA – Insatser i samverkan för unga i Region Uppsala. Region Uppsala är projektägare och projektpartners är Heby kommun, Håbo kommun, Knivsta kommun, Tierps kommun, Uppsala kommun, Älvkarleby kommun och Samordningsförbundet i Uppsala län.