Välkommen till oss!

Lasarettet i Enköping - Stor omtanke i litet format

Vi finns här för att hjälpa dig på bästa sätt. Hos oss ska du som patient alltid känna trygghet i hög medicinsk standard och god omvårdnad av kompetent personal.

Nyheter

Region Uppsala inför teledermatoskopi mot hudcancer

2021-04-20
Nu ska även Region Uppsala bli en av de regioner i Sverige som använder sig av teledermatoskopi i kampen mot hudcancer. Teledermatoskopi är en metod där hudspecialister kan bedöma pigmentförändringar på distans, fotografering sker vid besök på vårdcentral och bilderna skickas därpå digitalt. Detta leder till snabbare och säkrare bedömningar.

Ansträngt läge på länets vårdcentraler

2021-04-16
Belastningen på sjukvården i Region Uppsala är mycket hög. Det märks tydligt inom sjukhusvården men det påverkar också länets vårdcentraler som nu lånar ut personal till covid-vården.

Ny metod förenklar provtagning av barn för covid-19

2021-04-15
Nu gör Region Uppsala det enklare för barn som testas för pågående covid-19-infektion. Med den nya metoden slipper barnet att få en pinne i näsan och svalget. Det räcker med att spotta i ett provrör.

Snabbare besked om bokade vaccinationstider via webbtjänsten 1177.se

2021-04-15
Nu erbjuder Region Uppsala snabbare besked om att man har fått en bokad tid för vaccination mot covid-19. Alla som har loggat in på webbtjänsten 1177.se och fyllt i att de tar emot sms eller e-post kommer att få besked så snart bokningen är gjord.