Välkommen till oss!
Lasarettet i Enköping - Stor omtanke i litet format

Vi finns här för att hjälpa dig på bästa sätt. Hos oss ska du som patient alltid känna trygghet i hög medicinsk standard och god omvårdnad av kompetent personal.

Nyheter

Samariterhemmet ska utvecklas till Uppsalas första vårdcentrum

2020-10-20
I september var det Tierps tur, idag tog regionstyrelsen beslutet att ge regiondirektören i uppdrag att initiera ett genomförande av ett vårdcentrum under 2021 även i centrala Uppsala. I Uppsala blir Samariterhemmet först ut, dock utan några närvårdsplatser som samlokaliseras med vårdcentralen till att börja med.

Folkhälsomyndigheten utfärdar lokala råd för Uppsala län för att bekämpa covid-19

2020-10-20
Folkhälsomyndigheten beslutade idag i samråd med smittskyddsläkaren i Region Uppsala att utfärda skärpta råd för Uppsala län i syfte att minska spridningen av covid-19. - Vi välkomnar beslutet och uppmanar alla länsinvånare att följa råden. Vi har en mycket oroande utveckling i länet som vi måste bryta omgående, säger Emilie Orring (M), regionstyrelsens ordförande.

Region Uppsala utreder om mer vård kan upphandlas

2020-10-19
Region Uppsala ska se över om en del av den öppen- och slutenvård som idag bedrivs vid Akademiska sjukhuset kan läggas ut på andra aktörer. Det beslutade sjukhusstyrelsen idag. De områden som kan vara aktuella är plastikkirurgi, gynekologi, ögonsjukdomar och öronsjukdomar.

Smittskyddsläkarens råd: Distansarbete för alla som kan – inga fester efter jobbet

2020-10-15
Fler behöver jobba på distans. Och alla som måste vara på sin arbetsplats ska se upp med trånga fikarum och lunchmatsalar. Idag går smittskyddsläkaren i Uppsala län ut med en skarp uppmaning som riktar sig till både arbetsgivare och anställda i länet.