Välkommen till oss!

Lasarettet i Enköping - Stor omtanke i litet format

Vi finns här för att hjälpa dig på bästa sätt. Hos oss ska du som patient alltid känna trygghet i hög medicinsk standard och god omvårdnad av kompetent personal.

Covid - hjälp oss att minska smittspridning

För att minska smittspridning uppmanas besökare och medföljande att så långt som möjligt minimera sina besök i vården. Vid ett eventuellt besök uppmanar vi till användning av munskydd. Tack för din förståelse!

 

Nyheter

Region Uppsala nominerar Näsets Gröna till Stora Turismpriset 2022

2022-09-21
Näsets Gröna, beläget vid Mälaren i Knivsta kommun, är Uppsala läns kandidat till Stora Turismpriset 2022. Priset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman. Priset är på 100 000 kronor och vinnaren utses den 30 november.

Region Uppsala erbjuder unga kvinnor gratis vaccin mot HPV

2022-09-19
Nu erbjuder Region Uppsala kvinnor födda 1994 till 1999 gratis vaccination mot humant papillonvirus (HPV). Från och med den 21 september skickas ett erbjudande ut, om vaccin och efterföljande screening med HPV-självtest. HPV är den vanligaste orsaken till livmoderhalscancer. Varje år drabbas cirka 550 personer av livmoderhalscancer, varav cirka 150 dör i sjukdomen.

Kliniska farmaceuter bidrar till färre vårdskador

2022-09-15
Säker läkemedelsbehandling är temat för årets internationella patientsäkerhetsdag den 17 september. Sedan 1990-talet har kliniska farmaceuter i vården fått ökad betydelse. I Region Uppsala arbetar ett 40-tal på vårdavdelningar vid Akademiska sjukhuset och Lasarettet i Enköping samt på vårdcentraler. Uppdraget är att minska vårdskador relaterade till läkemedel.

Preliminärt valresultat för regionfullmäktige

2022-09-12
Den 11 september hölls val till regionfullmäktige. På Valmyndighetens webbplats finns resultatet för Uppsala län.