Här växer kunskap och människor

Hos oss utgår kurserna från dina unika erfarenheter, behov och drömmar. Samtalen och diskussionerna på folkhögskolan utgör en central del av lärandet, där du inte bara lär av pedagogerna utan också av andra deltagare. Det är en plats där kunskap växer i det  gemensamma och där du får möjlighet att hitta din väg mot framtiden.

Region Uppsala folkhögskola – en skola i hela länet

Vi finns på fyra platser i länet; Wik, Uppsala, Tierp och Heby. Hos oss kan du läsa flera olika utbildningar och kurser inom våra profilområden kultur, språk, natur och hälsa. Kultur och bildning står i centrum och vår vardag genomsyras av ett aktivt miljö- och demokratiarbete.

Senaste nytt från Folkhögskolan

2024-03-09
Region Uppsala har beslutat att återinföra en musiklinje på Region Uppsala folkhögskola, Wik hösten 2025. Beslutet fattades av kulturnämnden den 4 mars.
2024-01-30
Läs en kreativ utbildning i en fantastisk miljö!
2023-06-20
I höst börjar Anna Pehrsson jobba hos oss på Region Uppsala folkhögskola. Anna har tackat ja till den utlysta tjänsten som lärare och kursansvarig för den ettåriga fördjupningsutbildningen Dansprojekt.
2023-04-21
Den 3 maj visar deltagarna från Wiks film- och skådespeleriutbildning fem kortfilmer på Fyrisbiografen i Uppsala. Biljetterna är gratis men platserna behöver bokas hos Fyrisbiografen. Efter filmvisningen finns det möjlighet att ställa frågor till filmskaparna.
2023-04-14
Nu är årets internationella filmresidens utlyst! Residenset erbjuder boende på Region Uppsala folkhögskola/Wik och på Nordens folkhögskola Biskops-Arnö. Sista ansökningsdag är 2 maj. Residensprogrammet kommer att hållas mellan 2-29 oktober 2023.