Workshoppar med infoteket

På infotekets kostnadsfria workshoppar får du kunskap och inspiration om appar, mobilinställningar eller datorprogram som kan göra ditt eller din anhöriges vardagsliv lite enklare. Varje workshop innehåller både en teoretisk genomgång och praktiska övningar där du i egen takt får prova på.

Tips och verktyg vid användandet av bildstöd

Lär dig skapa bildstöd med webbtjänsten "Bildstod.se". Vi samtalar om användandet av bildstöd i vardagen.

För vem?
För dig som är anhörig, personal eller stödperson till någon som kan behöva bildstöd i vardagen för förståelse, struktur och kommunikation. 

Vad krävs?
Ta med egen bärbar dator med webbläsare Chrome, Safari eller Mozilla Firefox. Om du inte har egen dator, meddela det vid anmälan. Eventuellt kan du få dator låna av infoteket under workshoppen.

Koll på vardagen med appen Google Keep

Här får du lära dig använda appen Google Keep. I appen kan du samla dina idéer, listor och anteckningar. Appen kan ge dig påminnelser vid en viss tid eller på en viss plats. 

För vem?
För dig som vill lära dig Google Keep, för din egen skull eller för att vara ett stöd till någon annan som kan ha nytta av appen.

Vad krävs?

Ta med mobil eller surfplatta. Både Android och iOS (iphone/ipad) kan användas. Du behöver skaffa ett google-konto i förväg för att kunna använda appen som är kostnadsfri. Ladda gärna ner Google Keep i förväg.

Filmade budskap och QR-koder

Lär dig att snabbt sätta ihop egna bilder och filmklipp till korta filmer. Filmerna kan användas som instruktioner och stöd i olika vardagssituationer. Du får även lära dig att skapa QR-koder till filmerna du skapat. 

Apparna vi använder är Clips som bara finns iOS (iphone(ipad) och är gratis samt Cloud QR som finns för både iOS och Android och kostar cirka 60 kr.

För vem?

För dig som vill skapa instruktioner och påminnelser i form av korta filmer.

Vad krävs?

Ta med en iphone eller ipad med apparna Shadow Puppet och Cloud QR. Om du behöver hjälp att ladda ner apparna ska du komma en halvtimme innan workshopen börjar. För att ladda ner apparna behöver du ha ett Apple-konto kopplat till ett bankkort.

Plats för workshopparna

Infoteket om funktionshinder, Kungsgärdets center, S:t Johannesgatan 28 D, Uppsala. Så här hittar du till infoteket.

Intresseanmälan

Anmäl intresse via e-post infoteket@regionuppsala.se
eller telefon 018-611 66 77.

Ange namn och telefonnummer och önskemål om tidpunkt, 

Vi tar just nu emot max fyra personer åt gången.

Boka workshop utanför programmet

För grupper

Har ni egen idé om ämne för workshop, till exempel om en särskild app eller annat kognitivt stöd? Välkommen med förfrågan om det.

Kontakta via e-post till infoteket@regionuppsala.se
eller via telefon 018-611 66 77.

Uppge ert önskemål, var gruppen kommer ifrån, antal deltagare (max fyra åt gången) och önskemål om tidpunkt.

För enskilda

Har du inte möjlighet att komma tillsammans med en grupp? Kontakta infoteket så försöker vi hitta en tidpunkt som passar dig för en enskild genomgång.