Internat på Wik

Ska du gå en utbildning på Wik och vill bo där under din studietid? Vårt internatboende finns till för dig som vill ha närhet till skolan och gemenskap.

Region Uppsala folkhögskola har internatboende på Wik för dig som vill bo på skolan under tiden du studerar på Wik. Internathusen Horn, Sparre och Bielke ligger inbäddade i lummig grönska bakom skolhuset. Fotbollsplan, tennisbana, tvättstuga, gym och bastu ligger precis bredvid. I nära anslutning till internaten ligger också Wikparken som är ett vackert park- och skogsområde med utmarkerade stigar. Mellan träden i parken kan du se Lårstavikens vatten.

Internathusen

I varje hus finns 17 rum fördelade på två våningar. Två av rummen i respektive hus är dubbletter med delad dusch och toalett. Rummen är 12 kvadratmeter stora och basmöblerade med säng, sängbord, skrivbord, stol och bokhylla samt en liten hall med garderober och ett dusch/toalettrum. På varje våning finns det också ett gemensamt allrum och ett fullt utrustat pentry. I en angränsande byggnad finns gemensam tvättstuga och bastu. Det är inte möjligt att enbart hyra rum på internaten utan vi ser det som en pedagogisk vinst att alla äter lunch tillsammans i matsalen. Lunchkostnaden är därför obligatorisk för både internatelever. Inget avdrag för kortare sjukfrånvaro eller studieresor är möjligt.

Så fungerar vårt internatboende

Eget rum med toalett och dusch samt del i gemensamt sällskapsrum och kök kostar 5 600 kronor i månaden inklusive frukost, lunch och middag under vardagar. Middag fredag kväll ingår inte. I närliggande byggnad finns tvättstuga och bastu där du bokar tid kostnadsfritt. Rummen hyr du per termin med uppehåll för julledighet då många brukar resa hem. Under julledigheten är internaten stängda och ingen hyresavgift tas ut. Vi vill att du som läser hos oss på Region Uppsala folkhögskola ska ha rätt till en drog- och alkoholfri studie- och boendemiljö därför råder det drog- och alkoholförbud både på skolans internat och i skolans alla lokaler. 

Tillgång till skolans lokaler

Under ditt år på Wik vill vi att du ska ha möjlighet att utnyttja skolans lokaler både på kvällar och helger. 

Du har därför möjlighet att kvittera ut en nyckel som går till din linjes lokaler samt till gemensamma lokaler i skolhuset.  I samband med att du kvitterar ut din nyckel till skolan förbinder du dig att följa skolans gemensamma regler och föreskrifter gällande nolltolerans mot hot, våld och skadegörelse samt skolans förhållningsregler gällande alkohol och droger. Våra gemensamma utrymmen (skolhuset, Tengbom och gymnastiksalen) är alkohol- och drogfria alla dagar i veckan.

Med reservation för ändringar.

Kontakt

Region Uppsala folkhögskola