Kortfilmsvisning på Fyrisbiografen i Uppsala

2023-04-21

Den 3 maj visar deltagarna från Wiks film- och skådespeleriutbildning fem kortfilmer på Fyrisbiografen i Uppsala. Biljetterna är gratis men platserna behöver bokas hos Fyrisbiografen. Efter filmvisningen finns det möjlighet att ställa frågor till filmskaparna.

Under kortfilmsprojektet har deltagarna skött alla roller själva, både framför och bakom kameran. De har arbetat med manus, regi, filmning och klippning under vägledning av Annette Skåhlberg, Andreas Gejke och Dani Kouyaté.

Filmerna som visas är

Snöänglar

Ett kollektiv. En vänskap. En sol. En ros. En Stephanie.

En film av Helga Karlsson, Sonja Hellström och Robin Pilblad.

För Sofia

Ett par är på väg hem från en fest och blir överrumplade av Jonathan som är beredd på att göra vad som helst för att få tag på pengar, till och med överskrida gränserna till kriminalitet. Under en bilfärd är alla tre med om händelser som lämnar dem förödda. 

En film av Elvira Kåse och Lukas Överlien.

Cave

En dystopi, inte så långt borta från en möjlig framtid. Inspirerad av ett grottliknande samhälle som vi kanske redan lever i. Hur mycket kan en människa begränsas till sina inre instinkter för att sökandet efter frihet tar över?

En film av Elisa del Carmen, Eddie Rudström och Emily Buchner.

Lorem Ipsum

På ett okänt institut befinner sig en ångestfylld tjej. Hon kämpar med sitt förflutna, sitt nu, och sin framtid. Hon försöker hantera sina gamla trauman och samtidigt hindra nya, men allting på detta institut står inte till som det ska. 

En film av Arvid Littorin, Isa Lindqvist och Valentina Geber Tandberg.

Ensamhet

En kort dokumentärfilm om ensamhet och psykisk ohälsa bland äldre. Alla har någon äldre i sin närhet som man känner att man borde besöka oftare än vad man gör, denna film riktar sig till er.

En film av Oscar Wahlberg.

Tid och plats

Klockan 17.30 till 19.30.

Fyrisbiografen 
S:t Olofsgatan 10
753 12 Uppsala 

Biljetter

Fri entré! Biljett krävs och bokas via biljettlänken. Om du får förhinder behöver du avboka din biljett genom att mejla staffan.jagerfelt@fyrisbiografen.se.
 

Läs mer om filmerna hos Fyrisbiografen.

Länk till Fyrisbiografen