Astri Aareskjold 11 juli

Varmt välkomna till en oförglömlig pianokonsert som kommer ta dig på en resa genom ljuva toner och kraftfulla melodier i Riddarsalen på Wiks slott.

Kom och upplev en pianokonsert i världsklass med en av Sveriges främsta pianister. Den 11 juli välkomnar vi åter igen pianisten Astri Aareskjold till oss på Wiks slott.

För den som vill kombinera musik med god mat och dryck är Wiks trädgårdsbar öppen till  klockan 22, köket stänger 19.30.

Om Astri 

Astri gick Södra Latins spetsutbildning i musik och sedan vidare till Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där hon studerade för prof. Stefan Bojsten.

Sedan september 2023 är hon Musikskolan Ingesunds första, och än så länge, enda mastersstudent, med Julia-Mustonen Dahlkvist som lärare.

Astri har fått Lövstabruks Kammarmusikfestivals Ungdomspris, vunnit priser i tävlingar i både Sverige och Norge och har uppfört stycken av de kvinnliga kompositörerna Andrea Tarrodi och Ylva Skog.

Hon spelar regelbundet på piano- och kammarmusikfestivaler och fick Krausstipendiet 2020 som delades ut av Kungliga Hovkapellet. 

Deras motivering löd: "Astri visar och förmedlar på ett fantastiskt sätt sina musikaliska idéer när hon spelar. Hennes val av frasering förmedlas klart och tydligt för oss som lyssnare, och hennes musicerande berör känslomässigt. Hon visar stor rytmisk kontroll, hon har en övertygande dynamik och en fin transparens i stämföringen i sitt pianospel. Musiken blir levande och bryter sig loss från notbilden." 

Tid och plats

11 juli klockan 18 i Riddarsalen på Wiks slott.

Längd

Konserten är 45 minuter, ingen paus.

Biljettinformation

Förköp krävs.

Biljetterna kostar 350 kronor styck.

Kanske vill du förlänga vistelsen med en hotellövernattning? Vi har förmånliga priser på hotellrum som bokas i samband med konserten.

Varmt välkommen att höra av dig så hjälper vi dig vidare. För att boka mejla wiks.slott@regionuppsala.se eller ring 018-611 66 60.

Kontakt

Wiks slott