Fruktträdsutbildning på Wik

Varmt välkommen till en omtyckt utbildning som är ett steg i utvecklingen för att bli professionell trädgårdsmästare. Kursen riktar sig till dig som har ambitioner att arbeta professionellt med fruktträd, till dig som behöver friska upp dina beskärningskunskaper och till dig som är ambitiös amatör.

Utbildningen pågår i 9 dagar uppdelat på två tillfällen. Första kursomgången pågår i fem dagar med start den 17 februari till den 21 februari 2022. Vi kommer att gå igenom vårvinterbeskärning, ympning, JAS-beskärning, plantering av fruktträd och sortkännedom. Kursen innehåller både teori i konferensal och praktiskt arbete i våra trädgårdar.

Andra kursomgången börjar den 9 september och pågår till den 12 september 2022. Även denna gång är det både praktiskt och teoretiskt arbete.

Lär dig mer om plantering, beskärning och ympning

Kursen innehåller plantering av fruktträd, beskärning och ympning, JAS-beskärning och sortkännedom av frukträd. Kursen innehåller både teoretiska delar och praktisk övning i Wiks fruktlundar och avslutas med ett skriftligt prov och ett praktiskt beskärningsprov. Du får ett intyg på godkänd kurs om du klarar båda proven.

Fruktträdsutbildningen

Del 1 pågår i 5 dagar mellan den 17 februari till den 21 februari 2022. Del 2 pågår den 9 september till den 12 september 2022. Kursen pågår mellan klockan 9–16 varje dag, med avbrott för fika och lunch. Det finns plats för 15 deltagare på kursen.

Kursen sker utomhus vid praktiska övningar. Tänk på att ta med dig varma och oömma kläder, en egen sekatör och beskärningssåg.  

Pris för fruktträdsutbildningen

Pris för kurs inklusive boende och mat för båda tillfällen är 15 000 kronor per person. För dig som väljer detta alternativ ingår även frukost och middag.

Pris för kurs inklusive lunch och fika för båda tillfällen är 10 500 kronor per person.

Förkunskaper 

Man bör ha arbetat med trädgård och odling.

Anmälan till kursen

Du är välkommen att anmäla dig till kursen. 

Anmälan