Månadens bok på infoteket maj 2023

Infoteket tipsar om böcker och filmer om funktionsnedsättningar och diagnoser. "Knäck kärlekskoden" är månadens bok i maj 2023.

Bokomslag "Knäck kärlekskoden".

Knäck kärlekskoden: en dejtinghandbok för dig på autismspektrumet

En bok av Sofia Asplund, Lisa Nordenstam.

Dejting och relationer kan vara knepigt. Särskilt när man har autism. Många med autism vill träffa en partner, men har svårt att veta hur. För hur gör man när man vill träffa någon men har svårt att läsa av sociala koder eller tolka signaler? Var kan man träffa någon och vad ska man tänka på vid första dejten?

Knäck kärlekskoden är en handbok om dejting och kärleksrelationer för dig som har autism. Här får du möjlighet att lära känna dig själv, vad du behöver och vad som är viktigt för dig. Boken tar upp allt från att hitta någon att bjuda ut på dejt till att kyssas och ha sex, förstå om du är kär och att träffa partnerns familj och vänner. Du får tips och råd kring småprat, att ge och ta emot komplimanger och hur man vet att någon är intresserad. Flera autistiska personer delar dessutom med sig av sin syn på dejting, kärlek och sex.

Boken vänder sig främst till dig som har autism, men är även läsvärd för närstående och verksamma inom psykiatri och habilitering. På bokens hemsida finns checklistor och annat extramaterial för att kunna skapa en personlig dejtingbok.

Se i infotekets bibliotekskatalog om Knäck kärlekskoden finns inne för utlåning på infoteket (welib.se).